Diplomkommittén informerar om den framtida verksamheten under hösten

SBF:s diplomkommitté arrangerar tillsammans med Värnamo BK/Småland -Halland BF samt Hallstahammar/Mellansvenska BF samt I19 IF (Boden)/Övre Norrlands BF diplomturneringar för boxare födda 08/09. Turneringarna går i Värnamo den 29 Oktober, i Hallstahammar den 30 Oktober samt i Boden den 5 November.

Tanken med turneringarna är att etablerade diplomboxare skall ges möjlighet till förhoppningsvis 2 matcher mot kvalificerat motstånd. Alla distrikt och diplomserier har samma problem, att boxarna alltför ofta får möta samma motståndare. För flickor ser vi denna turneringsform som ännu mera viktig. För flickor är vi inte fullt ut så restriktiva gällande ålder, finns boxare som kan mötas så paras matchen ihop.

Alla distrikt har utsedda tränare/ansvariga som tar ut lag utifrån hur långt de utvecklats i sitt kunnande. Lagansvariga tar ut biträdande tränare samt poäng- och ringdomare från sina distrikt.

Projektet finansieras med hjälp av återstartspengar från SBF. SBF:s diplomkommitté hoppas på att kunna köra en liknande turnering under våren. OBS! detta är lag som tävlar med varandra, dock utses ingen lagvinnare, då tanken med turneringarna är att utveckla boxarna, genomförandet går före resultat.

Diplomkommittén är mycket nöjda med det engagemang och den framåtanda klubbar, distrikt och ledare visar i det fortsatta distriktsarbetet. Detta resultat kommer att förevisas på en dragning med distriktsansvariga ledare i Stockholm 22-23 Okt.

 

Kermith Fredriksson, Ordf Diplomkommittén