Återigen arrangerar SBF ett tränarseminarium i samband med sommarlägret på Bosön. Seminariet är öppet för alla tränare och ledare inom boxningen och är kostnadsfritt för upp till två ledare per klubb.

Årets seminarium innehåller ett spännande program med ett större boxningsinslag än tidigare år. Välkommen med din anmälan!

 

Program tränarseminarium på Bosön torsdag den 18 juli:

09.30-10.00:  Samling med fika i restaurangen på Bosön

10.00–10.30:  Boxningens grunder – en svensk modell: Santiago Nieva, SBF

Det är viktigt att lära sig grunderna. Men vilka är dessa grunder? Hur ska de läras ut och i vilken ordning? SBF:s Rikstränare Santiago Nieva förespråkar vikten av att vi talar samma språk och kommer att presentera den tekniska modellen som vi lär ut i Sverige idag.

10.30–11.30:  Distansutbildning – vårt framtida utbildningsverktyg: Santiago Nieva, SBF

Under en flik på SBF:s hemsida kommer vi att ha vårt utbildningsmaterial presenterat på ett modernt och enkelt sätt för att få ut informationen smidigt till rörelsen. Där kommer man hitta enkla tips i form av filmklipp och kort text i kombination med djupare analyser där den som vill kan fördjupa sig på olika detaljer.

11.30–12.30:  Kontrollera energitjuvarna: Anita Kihlman, Tubakonsult

Anita Kihlman har träffat hundratals idrottare på elitnivå inom 24 olika idrotter. Hennes uppgift har varit/är att prata om idrottarens personlighet och livsstilens betydelse för att minska energitjuvar, må bra, prestera bättre och därmed kunna nå sina idrottsmål.  

12.30–13.30:  Lunch


Lunchen serveras i restaurangen på Bosön.

13.30–14.30 Träningsplanering för Boxning: Santiago Nieva, SBF

Med SOK:s hjälp har vi uppdaterat landslagens mall för träningsplanering. Vi trycker på vikten av en långsiktig träningsplanering och med detta verktyg kan vi på ett effektivt sätt bygga upp de fysiska kapaciteterna i samråd med den grenspecifika boxningsträningen.

14.30–15.00 Hur står sig svenska ungdomars fysvärden internationellt?: Santiago Nieva, SBF

En vanlig uppfattning om svenska ungdoms/juniorboxare är att de har bra teknik men saknar styrka. Varje år sedan 2009 har Elitgrupperna Herr U19/U17 testats i SOK:s Fysprofilen. Under ett läger på Kuba 2012 genomförde vi tester på det kubanska ungdomslandslaget i syfte att jämföra en världsledande nations fysvärden jämfört med de svenska boxarna.

15.00-15.30  Fika

Smörgås och kaffe serveras i restaurangen på Bosön.

15.30-16.30  Det nya reglerna för APB/WSB/AOB och hur det påverkar oss: Stefan Nordin och Santiago Nieva, SBF

Efter 25 år med poängmaskin har AIBA skrotat det gamla systemet och övergått till ”10-9-systemet” och även ringdomarens arbete har förändrats. SBF:s trestjärniga AIBA-domare Stefan Nordin informerar om hur det förväntas påverka boxningen och dess bedömning. Och vilka möjligheter öppnar sig för våra boxare med WSB och APB?

16.30-17.00 Sammanfattning, avslutning: Santiago Nieva, SBF

Plats: Bosön i föreläsningssal ”Olympia”

Datum: Torsdag den 18 juli

Tid: från kl. 09.30 till kl. 17.00

Sista anmälningsdag: 11 Juli

Pris: Seminariet är kostnadsfritt för upp till två ledare per klubb. Lunch och fika ingår. Eventuellt fler deltagare från samma förening debiteras 300 kr per person och betalas på plats. Anmälan sker till santiago@swebox.se med namn och klubb.

Boende: Vid behov av övernattning rekommenderas hotellet på Bosön, tel: 08-699 66 00.

Alla tränare och ledare inom boxningsförbundet önskas varma välkomna!

 

/Santiago Nieva, Rikstränare