Ida Lundblad och Sagal Adan har boxat hem var sin bronsmedalj. Agnes Alexiusson och Patricia Berghult är klara för final. Agnes boxar idag torsdag och Patrica på fredag.

U63 kg Agnes Alexiusson SWE  – Justiyna Walas POL: 12-10

Agnes tog direkt kommandot i första ronden genom att ha ett bra fotarbete, hon var först och använde sig av sina tydliga explosiva träffar, dock endast en 5-4 ledning. Hon fick instruktion om dubbelattack med vinkelförändring inför den andra attacken, detta fungerade men tyvärr tappade hon då delvis sitt fotarbete, 8-7 efter andra. I sista ronden fungerade både fötterna och dubbelattackerna. Hon höll ihop boxningen hela vägen genom att ha högt fokus matchen igenom. Seger med 12-10 och denna 16-åring är nu i sin 3:e EM/VM-final av tre möjliga!

J57 kg Maryna Malovava UKR– Sagal Adan Hussein SWE: 17-10

Sagal kom ut direkt med bra fotarbete och blick, dock något slarvig gard och något för hög tyngdpunkt. Detta resulterade i att det blev för lite kraft då det endast var armarna som slog eftersom inte kroppen fanns där bakom med tyngd, underläge med 2-4. Tyvärr lyckades vi inte vända på matchbilden, överlag var Sagal den som öppnade upp och skapade träffar men tyvärr utan den power som krävs för att få poäng internationellt, 4-8 efter andra, 8-14 efter tredje och slutresultatet 10-17. Denna mästerskapsdebutant har tack vare in fina känsla, blick och teknik vunnit EM-brons genom tre tuffa matcher. Grattis till Sagal och Angered BC!

J60kg Aneta Rygielska POL- Ida Lundblad SWE: 16-15

Aneta tog kommandot direkt där hon gick ut och styrde matchen från mitten och var den som startade upp attackerna, Ida i sin tur blev tvåa när hon tog på garden och svarade. Ida hade både en bra gard och slimmad boxning, poängunderläge med 3-4 efter första. Matchbilden fortsatte i andra ronden där polen ryckte till sig en 3-poängsledning med siffrorna 6-9. Vi jobbade stenhårt med att hon skulle behålla sin fina blick och kyla men vara den som tog över styrningen och vara först, vi knappade in till ett underläge med 10-11! Vi peppade som attan att hon kulle fortsätta så och dessutom snäppa upp tempot ytterligare för att komma ikapp och förbi. Ida slet hela vägen men det blev tyvärr polsk seger med 16-15. Ida gjorde här sitt fjärde EM/VM och har tagit medalj på samtliga. Grattis till EM-bronset Ida och TIFA BC!

J64 kg Patricia Berghult SWE – Laura Kelly ENG: 17-9

Patricia klev ut och tog tag i matchen direkt och utnyttjade sin längd, periodvis i första ronden hamnade hon på något för lång distans, men fick med sig en trygg 5-2 ledning. Inför andra gav vi henne order om att smyga lite närmre innan attackerna och här hamnade hon lite för nära, 9-4 efter andra. Inför tredje jobbar vi med att verkligen stoppa upp engelskan med stenhårda rak slag för att sedan bryta av i sidled och följa upp, här presterades det bländande boxning vilket resulterade i en 13-6 ledning. I sista ronden såg vi till att låta klockan ticka genom att vara rörlig på fötterna, vid närkamper såg hon till att skydda sig och lät sekunderna passera. Hon agerade mycket rutinerat och vann komfortabelt med 17-6. Berghult har nu deltagit få fyra EM/VM och kommer göra sin fjärde final!

Kommande finaler

U63 kg Ksenia Vishnevskaya RUS – Agnes Alexiusson SWE (Final tor 8 nov)

J64 kg Patricia Berghult SWE – Wendy Couvercelle FRA (Final fre 9 nov)

Katrin Enoksson