Efter strålande prestationer i december får Ida Lundblad och Salomo Ntuve dela på utmärkelsen Månadens boxare.

Salomo vann i landskampen mot Finland där han även blev utsedd till bästa svenske herrboxare. Salomo vann sen även i tyska Bundesliga där han slog ner sin motståndare Dias Kuzumbaew.

Ida Lundblad lyckades med konststycket att slå två juniorvärldsmästare under samma månad. Först slog hon Agnes Alexiusson på JSM i Tidaholm och i mellandagarna tog hon revansch på polskan Aneta Rygielska på hemmagalan i Hjo.

Nedan kommer två intervjuer med Salomo och Ida.

-Grattis Ida, du får dela utmärkelsen Månadens boxare i december med Salomo Ntuve.
-Tack så mycket.

-Du avslutade månaden med en hemmagala i mellandagarna.
-Ja, jag hade förlorat mot henne på JEM i Polen 2012 med 16-15 så jag visste jag hade chans att ta henne. De första två ronderna kontrollerade jag allt. Tredje blev jämnare då jag blev tröttare och sista var nog hennes. Det hade varit roligare att slå henne på VM men ändå skönt att jag slagit världens bästa.

-På JSM slog du en annan regerande JVM-mästare.
-Ja, det var en tuff match mot Agnes. Det var rena blodbadet, vi blödde
jättemycket båda två. Det var jämnt och jag visste inte om jag vunnit när det var slut men det blev 3-0.

-Sen var det final.
-Jag slog en tjej från Ystad (Johanna Persson). Där kände jag att jag kunde slappna av och jag kände mig säker i mig själv. Det var en säker vinst.

-Du har också varit på träningsläger i Sheffield.
-Det var jättehäftigt. Det var skön miljö, man kunde känna hur de satsar, det
var inspirerande. Det var intressant att se hur de jobbar i perioder och
uppdaterar målen. Och hur de jobbar med rutiner före, under och efter träning. Jag
körde en matchsparring mot en holländska och en finska, speciellt första gick bra.

-Du är nybliven senior, vad kommer härnäst?
-Imorgon åker jag till Golden Girl i Borås. Där är det full klass och tuffa matcher för mig så det ska bli kul.

-Och sen åker ni med Team Rio till SOK:s camp i Playitas.
-Ja, det ser jag fram emot. Ska bli spännande med ett läger utomlands.


En rak höger från Salomo fällde tysken

-Grattis Salomo, den här gången får du dela utmärkelsen Månadens boxare i
december med Ida Lundblad.
-Tack, det låter bra.

-Du blev bästa svensk mot Finland och vann i Bundesliga, berätta.
-I landskampen gjorde jag en av de bästa matcherna jag gjort på länge. Slagen kom som de ville komma. Jag kände att jag måste jobba på för han ville verkligen vinna. Jag utnyttjade min längd, snabbhet och explosivitet. Jag gjorde honom nog förvirrad. Det var kul att vara tillbaks i landslaget, kanske därför det gick så bra.

-I ligan vann jag men fick inte ut min boxning som i Finland. Killen brottades mer än vad han boxades. Jag gav han en räkning i tredje ronden efter en rak höger och spräckte hans ögonbryn i fjärde. Och då var det full fart från min sida. Jag vann alla ronder.

-Jag boxas igen på lördag bortamatch mot Babelsberg i Berlin. Min inställning är att gå dit och vinna. När folk möter mig får de en annan stil automatiskt, de är inte vana att möta någon som jag.

 

/Santiago Nieva, Rikstränare