Landslaget genomförde sitt första helgläger 25-27 februari i Narva BK:s lokaler i centrala Stockholm. Fyra träningspass genomfördes under helgen och deltagandet varierade mellan fyra till åtta boxare.

Utövarna hade bra tempo och hög nivå på sin boxning men vi har en bit kvar till den internationella intensiteten. Genom dessa samlingar ska vi komma en bit på väg mot det tempo världseliten har. Träningen mot det målet började idag med åtta ronder sparring, tio ronder uppgiftsparring, åtta ronder säck och en cirkelträning.

Boxare som inte tillhör elitgruppen men som tillhör den svenska eliten kan delta efter att detta beviljats av undertecknad. Klubbtränarna är förstås välkomna, individuell träning med respektive klubbtränare finns det möjlighet till efter att den gemensamma träningen är avslutad.

Dessa läger kommer att genomföras de helger då det inte är någon landslagsaktivitet. Syftet är att skapa bättre träningsmöjligheter och att boxarna i elitgruppen ska träna ihop oftare. Betoningen ligger på högre intensitet och fokus på träningen.

Jag vill tacka er som närvarade under helglägret och ser fram emot nästa samling.

 

/Majid Jelili, Förbundstränare herrar