Dam U19/U17 Headcoach Hichem Aouali redogör för dammatcherna i Tidaholm i helgen.

Snöstormen gjorde det inte lätt för många att ta sig till Tidaholm för att deltaga på mästerskapet. Med fem invägda på ungdomssidan och tio på juniorsidan startade damjunior första matchen mellan två skickliga boxare som känner varandra i ringen och utanför. En semifinalmatch i 64 kg mellan Agnes Alexiusson från Värnamo BK och Ida Lundblad, Tifa BC. En jämn match mellan två olika stilar. Agnes var rörlig i ringen och visade grym teknisk boxning med bra fotarbete. Ida var stabil och explosiv med sina attacker vilket gav henne klara träffar och hon vann kampen.

Final 64kg: Ida Lundblad, Tifa BC-Johanna Persson, Ystads SK. Ida styr matchen från början till slut med bestämd attackboxning. Klar seger till Ida som åkte direkt efter matchen till England på träningsläger med damseniorerrna.

USM Damer 54kg: Johanna Svensson, NBK Akilles-Katrin Noren, IF Linnea.
Katrin kontrollerade sin styrka och visade mycket bra tekniskt och taktiskt kunnande. Johanna fick inte riktigt ordning på sin timing och hade svårt att utföra attacker. Seger gick till Katrin.

USM Damer 63kg: Amelia Hall, Ljungby BK – Sofia Nilsson, BK Värend.
De har mött varandra minst sex gånger men den här gången gick Sofia upp till 63kg och vann semifinalen mot Rebecca Sundström, BK Tiger. Sofia startade matchen med in och ut-boxning och var mycket rörlig med snabba attacker. Det blev en svår uppgift mot Amelia som visade timing och precision med långa slag. Jämn match och rättvis seger till Amelia.

JSM 54kg: Nicolina Jacobsson, Skoftebyns AIS-Klara-Fina Holm Westerlind, BK Örnen.
Klara-Fina tog sig till final efter seger mot Madeleine Weller från BK Kelly. Finalen startade i högt tempo med en attackvillig Klara-Fina och kontringsboxande Nicolina. Efter två ronder är det fortfarande jämnt men Nicolina lyckas inte komma i kapp. Istället blir det Klara-Fina som tar över. Klar seger till en välskolad Klara-Fina.

JSM 57kg: Johanna Tamasi, BK Rapid – Josefin Persson, BK Fox.
En direktfinal med en stark och explosiv Josefin som styr matchen från början till slut med explosiva attacker och bra fotarbete. Klar seger till Josefin Persson.

JSM 75kg: Rita Wahlström, Mjölby-Tranås Boxing Team – Hanna Löf, IK Ymer.
En direktfinal till som startade med högt tempo och snabba attacker och det blev svårt för Hanna att stå emot. Efter två räkningar stoppade domaren matchen och segern gick till Rita Wahlström.

Min uppfattning efter det här mästerskapet är att det är synd att det inte finns fler boxare på damsidan men vi fick se nya duktiga boxare med hög kvalitet som Katrin Noren och Klara-Fina Holm Westerlind och flera till som jag har sett innan.

/Hichem Aouali, Headcoach Dam Ungdom/Junior