VM-laget har förberett sig på ett högklassigt träningsläger i Assisi, Italien från 16-23 september. Vi blev väl omhändertagna av våra värdar som ordnat ett läger för flera nationer med bland andra Ukraina, Kazakstan och Brasilien på plats.

Uppställning innan träning

Hotell, mat, miljö, väder, kaffe  och glass var av högsta kvalité. Vi genomförde två matchsparringar och flertalet uppgiftsparringar med OS-medaljörer/världsmästare/WSB-boxare som Cammarelle, Russo, Mangiacapre, Valentino, mfl där våra grabbar skötte sig alldeles utmärkt. Hampus lyckades med konstycket att knocka en sparringmotståndare med ett kroppsslag på den sista matchsparringen.

Vi valde att ändra i vår planering och delta med italienarna i två av deras förmiddagspass för att få variation/ny inspiration i träningen.

Hampus & Co körde Italienskt säckintervallpass

Italienska fysövningar

Modo Sallah som presterat riktigt bra boxning på turneringarna i Tjetjenien och Turkiet där han kammade hem två medaljer har slagit sig in i VM-truppen. Modo har en otrolig erfarenhet och är en stor tillgång till den svenska VM-truppen, i dubbel bemärkelse.

Supertungviktarna hade fest i Italien – Modo med sparring från
Ukraina, Italien, Kazakstan och Brasilien

Att vi kunde ta med en fysioterapeut, Janne Koutromichalis, höjer också kvalitén på träningen då boxarna snabbt får behandling för skador som uppstår men även för uppföljning och prehab.

VM-laget genomför ytterligare ett läger, denna gång på hemmaplan i Stockholm, den 4-6 oktober innan avfärd till Kazakstan den 10 oktober. VM i Almaty startar med invägning, lottning och invigning 13 oktober och matcherna inleds 14 oktober.

 

Deltagare på VM-lägret i Assisi, Italien 16-23 september

64 kg Clarence Goyeram, IF Göteborgs Team Box
75 kg Hampus Henriksson, IF Göteborgs Team Box
91 kg Gabriel Richards, Djurgårdens IF
91+kg Modo Sallah, Djugårdens IF

Ledare: Santiago Nieva & Peter Kärrlander
Fysio:    Jan Koutromichalis

 

 

/Santiago Nieva, Rikstränare