8-20 september deltog VM-klare Clarence Goyeram tillsammans med Oliver Flodin och Mustafa El-Molla på ett internationellt träningsläger i OS-staden Rio de Janeiro.

Brasiliens boxningsförbund erbjöd oss att delta på detta träningsläger som blev en perfekt uppladdning inför VM i Doha för Clarence.

Vi bodde och tränade på CEFAN där militärerna har en utmärkt träningsanläggning. Även Italien, 9 boxare, och Finland, 1 boxare, deltog på lägret.

Brasilien förbereder sig för World Military Games som går i Sydkorea och några av deras VM-boxare var också på plats. Totalt deltog ett 20-tal brasilianska boxare på lägret som varade i elva dagar.

Marinen är ansvariga för boxningen i militären och de har 18 platser för boxning.
Boxarna ansöker om att komma med i programmet och om man blir antagen väntar en månads grundutbildning; sen representerar man marinen vid olika mästerskap. Boxarna får lön från Marinen i åtta år, ca 9000 kr/månaden, så länge de inte åker ur programmet, och de tillhör försvarsreserven fram till 45 års ålder men har inga ytterligare förpliktelser utan kan träna boxning på heltid.

Clarence och Mustafa genomförde fyra matchsparringar mot internationellt högklassigt motstånd. Clarence sparrade bl.a med italienarna Vincenzo Mangiacapre (OS-brons) och Vincenzo Arecchia (UOS-guld). Oliver slog upp sin handskada och kunde inte delta på sparring.


Clarence (tv) sparrade med UOS-mästaren Vincenzo Arecchia


Fullt med boxare från Brasilien, Italien, Sverige och Finland

Finlands Tomi Honka tillsammans med den svenska truppen

På den lediga dagen organiserades en uppskattad tur till Kristusstatyn och Ipanema beach. Ett restaurangbesök på en lokal churrasquería, ”brasiliansk köttbuffé”, var en annan höjdpunkt.

Den svenska truppen på Träningsläger i Rio de Janeiro, Brasilien

69 kg Clarence Goyeram, IF Göteborgs Team Box
69 kg Oliver Flodin, Vaggeryds BK
91 kg Mustafa El-Molla, Höllvikens BK

I den svenska truppen ingick även:
91 kg Tomi Honka, Finland

Ledare: Santiago Nieva