Henne vill jag möta igen, sa Hugo Pettersson från Mjölby-Tranås Boxing Team efter matchen mot Therese Lidström från Bålsta BK. Så bra hon var!

Distriktskampen mellan Östsvenska Boxningsförbundet (ÖBF) och Uppland-Västmanlands Boxningsförbund (UVBF) vanns av ÖBF med 10-5. Av större betydelse var dock tävlingserfarenheten för alla boxarna.

Distriktskampen genomfördes i enlighet med ÖBF:s och Henry Johanssons principer för diplomboxning, dvs tävling i diplomboxning är en del av vår skola för att bli matchboxare. Detta ställde våra gäster från UVBF upp på till fullo. De som är äldre, för bra eller för starka får anpassa sig efter sin motståndare. Ibland till och med förlorar vi en match på detta. Men vi lär oss behärskning och disciplin i ett kampmoment som är oerhört psykiskt påfrestande och stärker på detta sätt vår mentala förmåga inför kommande matchboxningsdebut, givetvis även i livet förövrigt. Varje match är en oerhört nyttig erfarenhet inför matchboxningsdebuten, oavsett om man vann eller förlorade. Förmodligen lär man sig mer på att förlora. Jag brukar ofta referera till Johan och Erik Skoglund som under sin tid som diplom- och amatörboxare sökte de svåraste matcherna för att få de bästa erfarenheterna. Det blev en hel del förluster för dem, men idag har de nått längre än alla dem de förlorade mot.

Nu är jag absolut inte emot riktig tävling i diplomboxning. Diplom-SM och våra större turneringar ska erbjuda riktig tävling med inriktning mot topprestation. Detta är också oerhört viktigt inför matchboxningsdebuten. I dessa tävlingar kan vi matcha dem som nått längst mot dem som är lika förberedda. I lokala tävlingar hos oss, ger vi dock alla chansen till utveckling, med risk för förlust för den bättre i vissa fall.

Tävlingen innefattade 15 matcher i distriktskampen och 4 individuella möten inom ÖBF, detta för att samtliga skulle få match. Ingrid Niklasson från UVBF stod som matchmaker för distriktskampen och jag själv satte ihop våra möten inom ÖBF. Många ledare och boxare deltog som poängdomare. ÖBF:s ordförande Kjell Ågren var speaker och hade sett till att alla bjöds på fika med macka och korv. Nyköpings BS och förbundstränare Erik Karlsson, som stod för tävlingslokal, hade ett flertal aktiva och föräldrar med som servade tävlingen. Leif Thorn från Oxelösunds BK hade ringdomaransvaret vilket han som vanligt skötte galant. Ellinore Folkesson från Mjölby-Tranås Boxing Team tjänstgjorde som fotograf under hela tävlingen. Ingrid Niklasson från UVBF skötte sekretariatet. Simen Kristiansen från Mjölby-Tranås Boxing Team var tidtagare. Många flera höjde vårt arrangemang. Jag själv försökte ta på mig översynen av tävlingen och lösa de problem som uppstod. Stort tack till alla! Tävlingen blev mycket lyckad.

Distriktskamp ÖBF vs UVBF: 10-5

72 kg; Johar Björketidt, Östsvenska BF – Brandon Axelsson Lindgren, Uppland-Västmanlands BF; 3-0 (29-26)
54 kg; Simon Grönfors, Östsvenska BF – Theo Welch, Uppland-Västmanlands BF; 2-1 (26-26)
42 kg; Mergim Ibishi, Östsvenska BF – Erik Tegerhag, Uppland-Västmanlands BF; 3-0 (31-25)
48 kg; Therese Lidström, Uppland-Västmanlands BF – Goran Azizi, Östsvenska BF; 2-1 (29-28)
56 kg; Daniel Backman, Uppland-Västmanlands BF – Tatchino Vinthelin, Östsvenska BF; 3-0 (29-26)
63 kg; Roder Tasman, Östsvenska BF – Jacob Eriksmark, Uppland-Västmanlands BF; 2-1 (31-31)
32 kg; Benjamin Ryttersson, Uppland-Västmanlands BF – Adam Elbachir, Östsvenska BF; 3-0 (30-27)
40 kg; Hugo Pettersson, Östsvenska BF – Baban Noori, Uppland-Västmanlands BF; 3-0 (28-24)
36 kg; Noah Björketidt, Östsvenska BF – Marcus Everdijk, Uppland-Västmanlands BF; 2-1 (27-27)
54 kg; Philip Kristiansen, Östsvenska BF – Theo Welch, Uppland-Västmanlands BF; 3-0 (28-24)
44 kg; Mohammed Elbachir, Östsvenska BF – Erik Tegerhag, Uppland-Västmanlands BF; 3-0 (31-27)
58 kg; Daniel Divak, Östsvenska BF – Daniel Backman, Uppland-Västmanlands BF; 2-1 (29-30)
63 kg; Jacob Eriksmark, Uppland-Västmanlands BF – Nesar Rafa, Östsvenska BF; 3-0 (31-28)
72 kg; William Gustafsson, Östsvenska BF – Brandon Axelsson Lindgren, Uppland-Västmanlands BF; 2-1 (30-27)
48 kg; Hugo Pettersson, Östsvenska BF – Therese Lidström, Uppland-Västmanlands BF; 2-1 (30-29)

Övriga matcher

52 kg; Ikan Kais, Östsvenska BF – Adam Pettersson, Östsvenska BF; 3-0 (30-25)
63 kg; Attakovit Kulchalit, Östsvenska BF – Hassan Albomnaijl, Östsvenska BF; 3-0 (30-26)
58 kg; Ikan Kais, Östsvenska BF – Thaenthai Kaewchorhor, Östsvenska BF; Ab R1 (10-0)
52 kg; Atcan Kais, Östsvenska BF – Philip Kristiansen, Östsvenska BF; 2-1 (31-30)