Damer senior har varit uppe i ringen och boxats i helgen.

På lördagen, den 17/11, var det dags för Lise Sandebjer i 51 kg, Helena Envall i 57 kg och Love Holgersson 75 kg att gå in i turneringen.

Lise mötte i sin match Arusha Koddithuwakkuarachchlag från Sri Lanka. Matchen var lite bökig med fasthållningar men Lise träffade tydligare och bättre. Hon satte press på sin längre motståndare som gjorde att hon fick vinsten. Vinst för Lise med 5-0.
Lise boxar igen på måndag mot Sandra Drabik från Polen.

Helena Envall ställdes mot ryskan Mariia Sartakova. Ryskan rörde sig mycket och Helena lyckades skära av ringen och träffade med precision men var inte riktig där och ryskan fick vinsten med små marginaler. Resultat 2:3 till ryskan.

Love Holgersson vann sin första match mot Kongos Tekasala Malewu. Love utklassade sin motståndare från början till slut. Träffade med så gott som alla slag och vann med domarsiffrorna 5-0, flera 10-8 ronder. På måndag möter Love Kinas Li Qian.

Agnes Alexiusson mötte i sin åttondelsfinal Hasnaa Lachgar från Marocko, en OS-meriterad boxare. Agnes boxade bra och träffade med sina bestämda attacker. Marockanskan försökte brotta ner Agnes, men Agnes höll fokus och svarade med bra boxning. En seger för Agnes med domarsiffrorna 3:2 och Agnes är klar för kvartsfinal. På tisdag möter Agnes Sydkoreas Yeonji Oh och boxar om medalj!