Efter en lysande guldmedalj på Queens Cup i Tyskland är Helena Envall Månadens boxare i oktober.

-Grattis Helena till guldet på Queens Cup, hur var turneringen?
-Tack, jag gick tre matcher och det kändes bra. Jag slog Frankrikes EM-trea Marine Rostand i kvarten i en väldigt jämn match. Jag vann på att jag kunde hålla tempot uppe i sista ronden kändes det som. I semifinalen mot marockanskan satte jag min bakre hand bra och finalen mot en annan fransyska, Delphine Mancini, liknade den första matchen där jag tog den sista ronden tydligt. Jag fick pris som bästa tekniker också och det var kul, det hade jag inte förväntat mig alls.

-Du har gått ner en viktklass till 54 kg. Hur känns det?
-Det känns bra. Jag har vunnit tretton matcher i rad (guld i Malmö Box Cup, SM, Haringey Box Cup, Gripen Cup och Queens Cup). Känner mig nog starkare i 54 kg, jag vägde ganska lätt i 57 kg förut.

-Vad har du för mål den här säsongen?
-Att försvara mitt SM-guld. På sikt är drömmen att boxas på EM, VM, osv.

Vid årets Idrottsgala fick Helena ta emot RF:s och Svenska Spels Elitidrottsstipendium på 40.000 kr. Priset delas ut till landslagsidrottare som kombinerar elitidrott med studier på postgymnasial nivå.

-Har du haft nytta av stipendiepengarna?
-Ja, det underlättar verkligen. Hjälper till att betala hyran och sen lägger man ju en del på boxningen.

-Vad studerar du?
-Jag pluggar till fysioterapeut, 3 år på Karolinska Institutet. Jag är snart klar med fjärde terminen.

-Vad kommer härnäst för dig?
-På lördag boxar jag en stadskamp mot Finland på Djurgården. Jag möter Marjut Lausti som jag slog i landskampen förra året. Sen är det ju landskamp mot Finland i Botkyrka den 13:e december.