Bashir Hassan och Anthony Yigit gjorde fina EM-starter och vann sina matcher i den första omgången.

Bashir Hassan hade fint flyt i sin boxning och besegrade polacken Matteusz Mazik med 19-14. Förbundstränare Majid Jelili meddelar att Bashir boxades bra och hade en räkning på Mazik i den första ronden. På måndag möter Bashir engelsmannen Luke Cambell. En tuff match, Cambell tog guld på EM i Liverpool 2008 i 54 kg samtidigt som Bashir tog bronset i 57 kg.

Anthony Yigit slog kroaten Stipan Prtenjaca med 24-9. Jelili säger att Anthony gjorde en bra match och vann klart. Antony går sin nästa match på måndag mot fransmannen Chabane Fehim.

Imorgon söndag går den sista svensken in i turneringen då Redouane Kaya ställs mot Juri Jaanissoo från Estland.

64 kg Anthony Yigit SWE – Chabane Fehim FRA

Herrarnas Europamästerskap avgörs i Turkiet och Ankara den 16-24 juni. Sverige deltar med en stark trupp på fem boxare.

Det svenska laget kommer att finnas på plats i Ankara från och med den 14 juni. Mästerskapet inleds med invägning och lottning den 16 juni och de första matcherna drar igång fredag den 17 juni.

Den svenska truppen har haft bra förberedelser med träningsläger på Kuba och deltagande i Cordova Cardin-turneringen i Havanna.

Totalt är det 258 boxare från 39 länder anmälda till mästerskapet. Semifinalerna avgörs den 23 juni och finalerna går fredag den 24 juni.

Sveriges trupp på EM i Ankara den 16-24 juni: