Vi var hela 15 boxare på läger i Vålådalen under en vecka (den 7-13 mars). Vi tog natt tåget som tog 8 timmar från Stockholm till Undersåker. Därefter tog det ytterliggare ca 40 minuter med taxi upp till Vålådalens fjällstation som ligger på 600 meter över havet.

Killarna bodde i 4-bäddstugor och inom en radie på 100 meter finns allt samlat, matsal, träningshall, skidspår och bastu.

Vålådalen håller hög klass. En fantastisk service och toppklassig mat. Man är mycket flexibel och mån om sina gäster.

Vi genomförde 12 – 16 träningspass denna vecka. Vi la under veckan in teknikpass före frukost som inte var obligatoriskt.

Utav 15 boxare genomförde 12 st alla träningar, 2 personer blev förkylda och en drog på sig en ordentlig muskelbristning.

Stämningen i laget var mycket bra. Tider passades bra och killarna hade bra ordning. Framförallt blev kvaliteten och nivån bättre på träningarna, bra tempo och inställning på samtliga träningar.

Detta var största antalet boxare som varit med på läger i vålådalen och syftet var variation i sparring, bättre fokus och tempo i träningen, vilket uppstår när vi har konkurens och större antal aktiva.

Vi genomförde  dagligen boxningsträning och konditionsträning. Styrketräning genomfördes varannan dag.

Konditionsträningen bestod av löpningsintervaller inomhus eller längdskidåkning vilket killarna blev positivt överraskade av – många hade aldrig stått på ett par skidor men blev bättre för varje gång och alla lyckades slutligen ta sig runt 7,5km spåret. Våra boxare tyckte det var bra med variationen.

Styrketräningen bestod av grundstyrka och ett cirkelträningspass.

Boxningen innehöll skolboxning, uppgiftsparring, sparring, säckträning och medicinboll.

Fördelen med ett läger i Vålådalen är att alla är på plats under hela lägret, inga distraktioner. Vi tränar, äter och sover.  På kvällarna spelade vi spel och umgicks.

Jag har haft en fantastisk vecka med ett härligt lag.

Majoriteten var med på klubbens bekostnad och jag vill tacka alla de klubbar som gjorde detta möjligt, tack vare er blev det ett läger som utvecklar alla deltagare. Jag är övertygad om att alla är nöjda med lägret och hoppas vi kan genomföra detta återigen.

Deltagare:

56kg Salomo N´tuve Angered BC
56kg Bashir Hassan Djurgårdens IF
60kg Redouane kaya Narva BK
60kg Tobias Persson Värnamo BK
64kg Anthony Yigit Skarpnäcks BK
64kg Alan Alasadi Visby BK
69kg Leon Chartoi Narva BK
75kg Sahand Tavakoli BK Tiger
75kg Sander Lauritsen BK Ringen
75kg Hampus Henriksson Höllviken BK
91kg Demba Dumbuya Upsala IF
91kg Yousuf Omar Team box Göteborg
+91 kg Modo Sallah Djurgårdens IF
+91kg Otto Wallin Sundsvalls BK
+91kg Pierre Souma Tensta BK

Ledare: Majid Jelili och Walter Mohr

 

/Majid Jelili, Förbundstränare