Hampus slog idag en hårtslående makedonier och tog sig till final i Ahmet Cömert Tournament i Istanbul. Det var inte långt ifrån att Hampus hade fått sällskap till finalen men tyvärr förluster för Gabriel och Modo.

Hampus inledde starkt och tog matchen till Fatlum Zhuta, Makedonien. I andra ronden kom Zhuta tillbaka och Hampus tvingades på defensiven. Den sista ronden blev avgörande och det var jämnt hela vägen men Hampus hade lite fler tydliga träffar inne och det var det som avgjorde. Vinst med 2-1 till Hampus och därmed klar för final.

Tyvärr blir det ingen final för Hampus på lördag då han av medicinska skäl tvingas att lämna Walk Over. Hampus blev träffad av ett hårt slag över ögat av Zhuta som gjorde att vi inte kan riskera att förvärra skadan. Mycket tråkigt för Hampus som hade ställts mot engelsmannen Anthony Fowler.

I supertungvikt ställdes Modo mot EM-trean Joseph Joyce och denne fick in en bra höger på Modo precis när Modo såg ut att få ett grepp om matchen i första ronden. Modo redde ut stormen och kom tillbaks starkt i den andra ronden som han vann efter att ha träffat flera överhandshögrar och följt upp med vänsterkroken. Sista ronden var väldigt jämn men segern gick till Joyce med samtliga domarsiffror.

Gabriel ställdes mot engelsmannen Warren Baister som gick ut bestämt i första ronden och träffade med sin bakre hand flera gånger. I andra ronden hade Gabriel läst engelsmannen och började sätta in sina kontringar. Gabriel jobbade även riktigt bra i närkamperna och matchen vände till Gabriels fördel förutom någon sekvens i sista ronden när Baister kom tillbaka. Vi trodde/hoppades på seger i denna jämna kamp men segern gick till England på ett delat domslut. Även engelska coachen och Baister själv bad om ursäkt för domslutet.

 

Ahmet Cömert Tournament
Istanbul Turkiet
4-7 september 2013

04/09 64 kg  Clarence Goyeram, SWE – Burak Keles, TUR  TKO 2

04/09 91+kg Modo Sallah, SWE – Denizcan Gokkaya, TUR  3-0

05/09 64 kg  Sam Maxwell, ENG – Clarence Goyeram, SWE  3-0

06/09 75 kg  Hampus Henriksson, SWE – Fatlum Zhuta, MKD  2-1

06/09 91 kg  Warren Baister, ENG – Gabriel Richards, SWE  2-1

06/09 91+kg Joseph Joyce, ENG – Modo Sallah, SWE  3-0

07/09 75 kg  Anthony Fowler, ENG – Hampus Henriksson, SWE

 

 

 

/Santiago Nieva, Rikstränare