Under lördagens pass ställdes Hampus mot Armeniens Artur Shakpayzan i 63,5 kilo. En taktisk match mellan två tänkande boxare!

Båda boxarna öppnade trevande och spenderade första trettio sekunder med att känna på varandra, och det var relativ jämnt i den första ronden där båda boxarna gav lika väl som de tog emot. En jämn första rond där Armenien var lite före i ställningen.

I rond två kom Hampus ut starkare och tvingade upp tempot mot den undflyende Artur, som boxades väl men till synes hamnade armeniern efter med liten marginal. Hampus Broman boxades bra och hade ett fint tempo i en underhållande rond.

I sista ronden så kom Hampus ut med ännu en växel och chockade den armeniske boxaren med en stenhård bakre hand som följdes upp av ännu en hård bakre hand och en främre krok. Artur hämtade sig dock bra och började kontra med båda händer, något vilket Hampus med lätthet kunde undvika även om det fick hans momentum att stanna av. Sista ronden var klart den mest underhållande och det var en sliten armenisk boxare som spenderade mycket av ronden på bakfoten men en ihållande främre hand.

När resultatet lästes upp var det något av en överraskning för oss som tittade där hemma då det kändes som om Hampus hade dragit det längsta strået i denna kvartsfinal men han förlorar på ett delat domslut.

Coach Mikael Broman kommenterar.

– Det var ett taktiskt misstag av coach då vi inte såg att han hade tre oavgjorda efter två ronder utan bara 3-2 ner första och 4-1 efter andra. Så vi gick för avslut vilket är svårt, hade vi boxats smart hade han vunnit. Men det är lätt att vara efterklok.

Linus Gustafsson