Nu när två omgångar är boxade i årets upplaga av Boxallsvenskan så har en ställning där ingen av de ledande lagen kan känna sig säkra på sin första plats.

Mycket kan fortfarande hända under de två återsående omgångarna. Fortsätter det vara lika jämnt som nu så kommer inte segraren kunna koras förrän efter sista omgången.  Det som gör det extra spännande är de utländska boxarna som kommer in och gör svårare för våra boxare att plocka poäng. Här nedan kommer ställningen för dam- respektive herrallsvenskan i boxning.

Först ut är den jämnaste serien, vilken är damernas allsvenska, där vi har ett lag i ledning och fyra lag som bara är en poäng efter.

  • Haninge BK  4
  • Botkyrka BK  3
  • Höllviken BK  3
  • NBK Akilles  3
  • TIFA BC  3

Som ni ser är det ytterst jämnt och endast en match kan vara avgörande för vilket lag som tar hem den första omgången av damallsvenskan.

För herrarna är det jämnt, inte lika jämnt som för damerna, men det är fortfarande många poäng att boxas om.

  • IF Göterborg Box team 12
  • Djurgårdens IF 9
  • IFK Linköping  7

Även här är det små marginaler med tanke på att halva säsongen är kvar.

Må bästa klubb vinna.

/Thomas Kensert

 

Regelverk gällande Boxallsvenskan samt junior‐ och ungdomsallsvenskan

Boxallsvenskan (senior A), Juniorallsvenskan (Junior A) samt Ungdomsallsvenskan (Ungdom A) består av en dam och herrserie. Totalt blir det sex (6) separata serier. Varje serie består av fyra (4) deltävlingar (Antalet kan ändras efter önskemål hos arrangörer i samråd med SBF).

Deltävlingar för säsongen är Falken Cup, Angered Centrum Box Cup, Uppsala Box Open samt Mattias Minne. Vilka turneringar som kommer vara av allsvensk dignitet kommer att meddelas senast den 31 juli innan den kommande säsongen.

Poänggivande matcher i dessa turneringar är alla matcher som går i A‐klass. Det har ingen betydelse vilken klass boxaren tillhör, det som är av betydelse är vilken kategori matchen boxades i.

Ungdoms‐ och Juniorallsvenskan tävlar kalenderårsvis och sin första deltävling i januari för att de skall ha lika många deltävlingar innan deras mästerskap som seniorerna.

Insamling av poäng

Stycket beskriver insamlande av poäng i serierna samt insamling av individuella poäng samt dess betydelse för deltagande vid Svenskt mästerskap.

Lagpoäng

Lagpoängen ges på följande sätt:

1 poäng för varje matchvinst.
2 poäng för seger i turneringen.

Vid lika poäng skiljs lagen åt med antalet vunna domarröster.

Vid lika poäng vid säsongsslut avgörs vinnare med följande ordning:

1 Antalet turneringsvinster
2 Antal vinster
3 Snittpoäng per boxare
4 Lottning. Lottningen sker i sådant fall vid Senior SM för seniorallsvenskan samt JSM/USM för de övriga serierna.

Individuella poäng

Individuella poäng samt dess betydelse för deltagande vid svenskt mästerskap.

Då SM har kortats från fyra (4) till tre (3) dagar så finns det risk att vissa klasser kommer att bli fulla. Då kommer deltagandet på de allsvenska turneringarna att vara av vikt då boxaren samlar på sig individuella poäng samtidigt som boxaren samlar in poäng till laget. Den individuella poängen samlas in enligt samma princip som för lagpoängen. Se föregående stycke.

Då den individuella poängen kommer att ligga till grund för sex (6) platser i de kommande mästerkapen så kommer man enbart att tillgodoräkna sig de poäng som är insamlade i den viktklass som man deltar i under mästerskapen. Detta gäller enbart för Seniorer.