På mindre än en månads varsel fick vi (HAIS Boxning) förmånen att hålla i en utomhusgala mitt i Lilla Torg den 8/8 2015.

 Utomhusgalan Halmstad Summer Battle ingick i stadens cityfestival som pågick under tre dagar och var arrangerat av Halmtads Krögarförening. Det var ett fullspäckat program från mängder av olika föreningar, företag och deras verksamheter som fick visa upp sig, samt ett flertal olika matvagnar, tivoli och konserter med flera kända artister.

Under lördagen fick däremot boxarna äntra scenen, då ringen som stod i händelsernas centrum av Lilla Torg och mitt bland stadens krögare, fick bli fylld med fem spännande och varierande matcher.

Först ut var en stabil och rapp diplommatch mellan två rutinerade boxare, Oliver Knutsson och Hugo Andersson. Det blev en bra inledningsmatch där båda gick ut med god fokus och teknisk boxning. Precis som diplom ska vara. Det blev höga poäng där Hugo Andersson från Värnamo BK blev segrande ur med 35-28.

Andra matchen blev mellan den ”förlorade dottern” från Halmstad, Mikaela Zahn mot Gina Brogren från Ystads SK. En dammatch där båda gick in bestämt och ville vinna matchen. Det var en tuff och jämn match som visades tydligt i resultatet 2-1 till Gina Brogrens fördel.

Inför tredje matchen äntrade Jeremy Rosander med låten ”Nya Sverige” (med Dani M) och peppade igång publiken som verkligen hängde med i galan engagerat. Matchen var underhållande med två boxare som visade att de har framtiden för sig. Jeremy hade matchen till sin fördel med rörlig, varierad boxning och tydligare kontringar. Ansu Keita från Box Team Nordmarken var däremot ingen motståndare att underskatta då han fångade Jeremy med sin räckvidd vid flera tillfällen. Det blev däremot en tydlig hemmavinst med 3-0 till Jeremy från HAIS.

Förmatchen stod mellan Agnes Alexiusson mot rutinerade och tuffa Bettina Dahl från Danmark. På papper så skulle Agnes gå överlägset segrande ur, men Bettina gav sig inte och visade på riktigt bra dansk motstånd och fångade Junior Världsmästaren med hårda och tydliga smällar vid några tillfällen. Däremot visade Agnes på god form, avslappnad och fin boxning med sina kontringar som träffade rätt. Klar seger till Agnes med 3-0.

Inför huvudmatchen, som var galans huvudattraktion och dragkrok, så fick vi leta utanför Sveriges gränser då ingen klubb i Sverige ville möta Roberto ”El Tornado” Bengtsson. Han var redan känd bland engelska klubbarna för att vara en tuff motståndare, vilket engelsmännen inte var redo inför säsongen att möta. Danmark hade andra planer, Tjeckien svarade för sent då vi redan hittat en lämplig motståndare i Asseme Nouali från Finland.

Det var en perfekt matchning. Grabbarna visade på en tuff och spännande match och framtiden inom boxningen. Ingen gick därifrån missnöjd – då den gav både underhållande, teknisk boxning med tydliga smällar, inget krångel och massvis med talangfull och imponerande boxning. Roberto hittade däremot inte riktigt rätt i styrningen, blev för passiv och lät finländaren komma med sina varierande attacker för ofta. Asseme Nouali vann rättvist med 3-0. En bra lärdom för Roberto med sina då sjutton matcher i bagaget mot Assemes fyrtio. En bra förberedelse inför kommande Ungdoms VM i September.

Avslutningsvis vill vi tacka domare, supervisor och klubbar som på kort varsel kunde komma med motstånd, tacka förbundet för snabb administration, HAIS funktionärer och speciellt tacka Halmstad Cityfestival, krögarna: The Fox and Anchor, Mitt i Lilla Torg och The Bulls Pub för att de bistod med god mat och ringen, samt ett på länge saknat koncept från förr med utomhusgala och underbar stämning i soliga Halmstad.

Tack för en strålande succé med hopp om ett Halmstad Summer Battle 2016!

Med glada hälsningar,
HAIS Boxning genom Norah Guzlander

Resultat:
DB54kg Hugo Andersson, Värnamo BK – Oliver Knutsson, HAIS: 28-35
WSC64kg Gina Brogren, Ystads SK – Mikaela Zahn, HAIS: 2-1
SC64kg Jeremy Rosander, HAIS – Ansu Keita, BT Nordmarkan: 3-0
WSA60kg Agnes Alexiusson, Värnamo BK – Bettina Dahl, DEN: 3-0
UA57kg Asseme Nouali, FIN – Roberto Bengtsson, HAIS: 3-0