Höllvikens Mustafa El-Molla tog guld i GeeBee-turneringen i Helsingfors efter två fina matchvinster. Silvermedaljer till Yohannes Berhane och Agnes Alexiusson. Läs Sören Andersson och Ulf Perssons rapport nedan.

Torsdag 10/3
Turneringen hade i år bytt hotell, vilket gjorde att det blev en transport på 10 till arenan. Alla boxare låg bra i vikt på ankomstdagen så efter lunch och vila så körde vi ett lätt träningspass.

Fredag 11/3
Först ut att boxas på 13:00 passet var Yohannes som blev lottad till grupp B (4 boxare). Han mötte Finlands Niazz Ahadi. Stabil boxning av Yohannes som satte press på finnen direkt från start och hade mest tydliga träffar matchen igenom. Matchen slutar 2-1 till Yohannes.

Andra svensk ut på 13:00 passet var Leon Chartoi som mötte vitryssen Vitali Bondachenko. De hade tidigare sparrats på ett träningsläger så vi visste ungefär vad som väntade. En tät och jämn match med slagdueller alla 3 ronder igenom där vitryssen drog det längsta strået och vann med 2-1.

På 18:00 passet så ställdes Oliver mot Kazakstans OS-klara Daniyar Yeleussinov som även har VM-guld och VM-silver. Oliver satte press direkt i första ronden och försökte styra matchen. Men kazaken är otroligt skicklig defensivt och kontringsboxare som inte är speciellt intresserad av att hamna i några slagdueller. Oliver jobbade hårt att med press och träffade med bakre höger några gånger. Men med fint fotarbete, grym blick och fler träffar vinner kazaken med 3-0.

Mustafa mötte Sandro Dirnfeld från Slovakien (4 boxare grupp B).
I en jämn match med bra fart och fina slagdueller speciellt från Mustafa som satte sin bakre höger uppercut bra ett par gånger i varje rond så tar han hem vinsten med 2-1 och avancerar till söndagens final.

Lördag 18:00
På kvällspasset var det Agnes tur att gå upp mot finskan Kati Ylivirta (som hon egentligen inte blev lottad mot på torsdagen). Agnes öppnade starkt i första ronden och visade direkt att hon var den bättre boxaren. Med varierad och säker boxning i alla 3 ronder blev det en övertygade seger med 3-0.

Söndag 13:00
Första svensk ut på finaldagen var Agnes som mötte rutinerade fransyskan Estelle Mossely som var i final på European Games. Efter en jämn match rakt igenom förlorar Agnes med 3-0 där fransyskan drog längsta strået.

Nästa svensk ut var Yohannes som mötte Artjoms Ramlavs från Lettland. Efter en mycket jämn match förlorar Yohannes med 3-0 efter poängen 28-28 hos alla domare.
Fin silvermedalj efter två bra matcher.

Sist ut var Mustafa som mötte Ralfs Vilcans, Lettland. Efter 3 ronder med en match i publikens smak och hejande så vinner Mustafa med stabila 3-0 efter fin boxning och åter igen en bra höger uppercut

/Sören Andersson & Ulf Persson