Det var det första lägret för tjejer som gick i Golden Girls anda, en förlängning av turneringen, där regerande titelinnehavaren av GOLDEN GIRL och hennes tränare var inbjudna att leda träningen för tjejerna som kommit för att delta.

Det var alltså BK Rebell som anordnade lägret som gick av stapeln i Skene AK:s lokaler. Inbjudna ledare var Hjalmar Styve och Anders Styve från norska Bergen AK som tillsammans med regerande GOLDEN GIRL, Marielle V Hansen, ledde träningen.

Det gick helt i andan för artistisk boxning, där fokus låg på försvar och undanmanövrar av högsta klass. Under två dagar blev det fyra träningspass, två föreläsningar av Hjalmar Styve om hur man tränar och förbereder sig för match, samt hur man boxas mot olika typer av boxare mm. Som avslutning på dag 1 anordnades en mysig grillafton. Boxare i alla kategorier fanns på plats, nybörjare, diplomboxare, norska mästare, nordiska mästare och världsmästare och naturligtvis Golden Girl.

Ett mycket givande läger med enormt duktiga ledare gav mersmak. Lägret var mycket omtyckt och är givetvis tillbaka nästa september. Nu förväntar vi oss att tjejerna på lägret kommer och visar upp sig på Golden Girl Box Cup den 11-13 januari 2013.

Ray Husac, BK Rebell/Skene AK