Ängby Bordtennis fick det första brevet om renoveringen av Vällingbyhallen 2003.

– Då fick vi veta att det skulle ske i maj 2005. Sedan har det skjutits upp i olika omgångar, säger sportchefen Mikael Frank.

Han berättar att föreningen kommer vara på flera olika platser under renoveringen och uttrycker också en oro vad som händer när renoveringen är färdig.

– Dels kommer vi hamna i Hällselbyhallen och Blackeberghallen, sedan i Ulvsundahallen. Då kommer vi att komma bort från vårat upptagningsområde.

– Den nya Vällingbyhallen, med den informationen som vi har fått kommer inte tillgodose våra behov. Vi kommer inte kunna arrangera tävlingar eftersom det inte finns utrymme för vårat arrengemangsmaterial, säger Mikael Frank.

För Blackeberg Basket är behovet av ersättningshallar stort.

– Vi skulle klara våran verkshamhet om det dök upp två ersättningshallar. Det känns som att det går ganska trögt med de frågorna. Jag tror att barn och ungdomarkommer bli lidande, säger Andreeas Berntsson, sportansvarig i Blackeberg Basket, som berättar att spelarna kommer att få mycket svårare att ta sig till träningarna:

– Våra småttingar är det ingen fara med, för de tränar i små hallar nära sina skolor. Men ungdomarna som tar sig till större hallar, i min värld tror jag att det´kan bli ett tapp av spelare.

Se hela vår film från Vällingbyhallen i spelaren ovan