Läs Ken Kvist rapport från Future Fighter Boxing Camp som hölls i Höllviken den 3-5 juni. Ett mycket lyckat och utvecklande projekt för boxningen i södra Sverige!

Ett hundratal boxare och ledare samlades i helgen inför ett stort boxningsläger i Höllviken.

Från grunden ett idrottslyftsprojekt för diplomboxare i samarbete med Svenska Boxningsförbundet som denna gång utökats med Svenska ungdom & juniorlandslaget för damer ledda av Förbundstränare Katrin Enoksson, Danmarks ungdomslandslagsboxare ledda av Förbundstränare Bo Bögeskov, Sydsvenska boxningsförbundet, Skåneidrotten, SISU Idrottsutbildarna och Baltic Sea Youth Games-boxarna som ska ingå i tävlingstruppen den 1-3/7 i Ljungbyhed.

Baksidan på t-shirten som delades ut till alla deltagare.

Landslagsboxarna var inbjudna för att verka som mentorer och inspiratörer, de unga boxarna fick verkligen nytta av uttryck som ”se och lära” och ”kan dom så kan vi”.

Det var en fröjd att se diplomboxarna ”växa” när dom hade morgonträningar ihop med landslagsboxarna.

På lördagens morgonträning 07.00 höjdes kvalitén ytterligare när svenska boxningsförbundets sportchef Erik Bredler snörade på sig skorna och deltog aktivt på träningen.

Morgonträning på stranden i Höllviken.

Sydsvenska boxningsförbundet ställde upp med Anne-Marethe Mellemsäther och Terry Laitala som utbildare till diplom/ring/poängdomare stöttat av SISU och skåneidrotten. 12 st gick utbildningen.

En diplom/ungdomstävling anordnades där samtliga lägerdeltagare hade fritt inträde och fick se 10 matcher, varav 3 diplom. Hälften av matcherna bestod av tjejer.

Kan nämnas att sekretariatet hade stor hjälp av Karl-Erik Jarlerup (sydsvenska boxningsförbundets nyvalda ordförande) tävlingsläkare Helena Olsson (boxade på Bettans tid) och sist men inte minst Olof Johansson som speaker.

Till sist att stort tack till alla medhjälpare som gjorde denna boxningshelg till en stor fest och följde Future fighters mål.

Prestigelöst-engagerande-samarbete.

 

Höllviken BK

Ken Kvist, projektledare