Hela den svenska truppen kommer att vara representerad under VM-finalerna för damjuniorer och ungdomar i Turkiet, alla är i final!

Juniorboxarna Frida Stenholm, Patricia Berghult, Love Holgersson och Sona Hakhverdyan vann alla sina semifinaler, en stolt och mycket glad förbundstränare, Katrin Enoksson, rapporterar om mycket spännande matcher.

Frida Stenholm i 51 kg klassen höll taktiken och prickade ukrainskan Alona Kovalchuk med slag från smart styrning. Frida ledde alla ronder och vann matchen med 14-11. Final mot Yobi Zhang från Kina.

Regerande ungdoms-EM mästaren i 60 kg Patricia Berhult, mötte Poonam från Indien. Efter en bökig inledning tog Patricia kontrollen och vann betryggande med 17-3. Final mot meriterade ryskan Anastasia Belyakova som var ryssarnas dam på seniorernas VM i Barbados.

Regerands junior-EM mästaren i 69 kg, Love Holgersson, blev lite tagen av stundens allvar. Love fick inte riktigt igång sin tekniska boxning och hamnade i underläge mot den tuffa Lauren Price från Wales. I den sista ronden samlar dock Holgersson ihop sig och får in en klockren höger som bryter Walesiskan näsa och läkaren avbryter matchen. Love vidare till final mot Irina Tasarkova från Ryssland.

Sona Hakhverdyan har stått över och klev direkt in i semifinalerna, och gjorde det med en perfekt taktisk match. Sona manövrerade ut Oxana Ukharyova från Kasakztan och vann komfortabelt med 16-6. VM-final för Sona mot ryskan Viktorya Krylova!

Under torsdagsförmiddagen kvalificerade sig även ungdomarna Agnes Alexiusson i 60 kg och Ida Lundblad i 63 kg till finalerna med klara poängsiffror.

Nu får truppen en välbehaglig vilodag innan finalerna som avgörs på lördag.

+81 kg Sona Hakhverdyan – Viktorya Krylova RUS

Samtliga resultat kan ses på följande länk. VM för damjuniorer och ungdomar hålls för första gången och arrangeras i Turkiet mellan den 21 april-1 maj.

Sverige deltar med en stark trupp med bland annat två regerande Europamästare, Patricia Berghult från Höllvikens BK och Love Holgersson från IF Linnéa.

Patricia tog UEM guld och Love tog JEM i Frankrike i höstas. På samma mästerskap tog Ida Lundblad från Tidaholm och Frida Stenholm från BK Kelly i Örebro bronsmedaljer.

Agnes Alexiusson från Värnamo, och Sona Hakhverdyan från Uppsala, gör båda mästerskapsdebut.