Herrarnas förbundstränare Majid Jelili rapporterar från träningslägret i England och Sheffield den 18-21 april.

Det blev en liten trupp som deltog på läger i Sheffield dock var den konkurrenskraftig. På grund av bla. sjukdom i laget blev det bara Redouane Kaya och Leon Chartoi som deltog.

Sheffield som är Storbritanniens centrum för olympiskboxning har perfekta förutsättningar för träning. Vi blev mycket bra mottagna med god service.

Storbritannien har lagt ner enorma resurser på boxningsanläggningen och dess organisation. Närvarande på alla träningar var minst fyra tränare, fysioterapeut, videoanalytiker samt att de dagligen har tillgång till kostrådgivare och mentalrådgivare.

Denna vecka fanns sexton herr och fem damboxare på plats. Dessa tränar från måndag eftermiddag till torsdag eftermiddag, fredag sköts träningen i hemmaklubb. Boxarna vilar lördag och söndag.

Mellan måndag och torsdag genomförs fyra träningar per dag, konditionsträning, styrketräning, boxningsträning och rehab – och återhämtningspass.

Även Finland deltog med en dam och fyra herrar.

Vi tränade två pass om dagen. Under förmiddagen löpnings intervaller och individuell teknik. På eftermiddagen genomförde vi uppgiftssparring, sparring, säck och plattor. Vi hade vårt egna upplägg och genomförde endast uppgiftssparring och sparring ihop med Storbritannien.

Träningarna höll hög kvalitet med bra sparringpartners samt att jag som ledare endast hade två boxare att sköta. Våra boxare skötte sig mycket bra. De höll bra fokusering under samtliga träningar och gjorde mycket bra ifrån sig på sparringen.

Jag är mycket nöjd med lägret då jag tycker våra boxare gjorde framsteg.

 

/Majid Jelili