I veckan som varit har det varit full aktivitet på landslagsfronten. Våra damer senior, junior och ungdom har varit i Gliwice i Polen på Silesian Women’s Championship och våra herrar ungdom har varit i Kaunas i Litauen. Läs mer om detta nedan.

Silesian Women´s Championship

På grund av olika anledningar så var det en något decimerad trupp som åkte till Gliwice i Polen, under ledning av Ulf Persson och Carlos Bermudez.
2 seniorer kom till start, Agnes Alexiusson i 60 kg och Helena Envall i 57 kg.
Agnes, som gjorde comeback i landslaget, vann sin första match på WO och fick i sin nästa match möta Karina Ibrahimovic från Kazakstan. En match som slutade med förlust för Agnes med 4-1 – men Agnes var full av tillförsikt inför kommande säsong.
Helena mötte i sin första match i turneringen en boxare från Ryssland, Liudmila Vorontsova. I en tuff match svarade Helena för en bra insats men ryskan var effektiv i sin kontringsboxning och vann matchen.

I Junior 57 kg boxades Itza Pabon Reyes. I sin första match mötte Itza en boxare från Polen. Itza gjorde en mycket bra insats och vann matchen klart.
I kvartsfinalen ställdes Itza mot ytterligare en polsk boxare, Wanessa Orczyk. I en mycket jämn match fick Itza tyvärr se sig besegrad med domarsiffrorna 3-2. Polskans räckvidd blev avgörande i matchen.

I ungdomsturneringen representerades Sverige av tre boxare: Zehra Milli i 52 kg, Leona Sürüp i 57 kg och Thelma Sagerfeldt-Eskilsson i 60 kg.

Zehra fick i sin första match möta tufft motstånd i form av den indiska boxaren Laura Sandeep. Det blev en tuff och stökig match, med mycket närkamp och låsningar. Detta gjorde att Zehra tyvärr inte fick ut så mycket av sin boxning och fick se sig besegrad av indiskan med klara domarsiffror.

Leona fick i sin första match möta en polsk boxare, Klaudia Topolewska. Utan att visa några som helst nerver tog Leona sig an sin landslagsdebut på ett imponerande starkt sätt och vann sin match klart.
Detta innebar en finalplats för Leona. Tyvärr så ådrog sig Leona en skada i sin semifinal vilket gjorde att hon inte kunde genomföra finalen och var tvungen att lämna WO. Segern gick då till indiskan Arohi Khinam. Leonas undersöktes nere i Polen men vi har ännu inte nåtts av rapporter om hur det är med Leona.

Tätt på Leonas först match var det så dags för Thelma Sagerfeldt-Eskilsson att debutera i landslaget. I sin första match mötte Thelma en polsk boxare, Patrycja Krawcyk. Efter en inledning i högt tempo stod det klart att Thelma var starkare och nötte sin motståndare med bra boxning. En klar seger till Thelma i den matchen.
I finalen stod det klart att även Thelma skulle få möta en boxare från Indien, Sanya Negi.
I finalen vann Thelma klart och övertygande efter mycket kraftfull boxning.

Silesian Open är en turnering med deltagare från över 20 nationer och med många starka boxningsnationer. Det är extremt roligt att vi når de framgångar vi gör i denna turnering och framförallt på ungdomssidan.

SBF skickar ett stort Grattis till de fina resultaten för våra unga boxare.

 

IXth International ”Richardas Tamulis” Junior Boxing Tournament

Parallellt med Silesian Women’s Championship åkte våra herrar ungdom iväg till Kaunas i Litauen som en förberedelse inför UEM i Oktober. Under ledning av Kermith Fredriksson och Trond Nordby deltog 4 boxare.
Alexander Frediksson i 54 kg, Kevin Bohm i 54 kg, Kevin Scott i 60 kg och Noah Nordby i 57 kg.

Alexander Fredriksson ställdes i sin första match mot en tysk boxare, Sadek Lazem. I denna match så lyckas Alexander med att genomföra sin taktik fullt ut och vinner match en klart. Detta innebar att han var klar för final. I finalen mötte han den lettiska boxaren Matvejs Prokudins och vann övertygande.

Kevin Bohm mötte i sin första match Scott Jones från Wales och gör två bra ronder. Tyvärr så räckte inte det utan walesaren avgick med segern i matchen. Kevin gjorde dock en bra match.

Kevin Scott mötte i sin första den lettiske boxaren Andris Mihailovs. Kevin boxades övertygande och matchen var över efter första ronden. I sin andra match möter Kevin en litauisk boxare i en svängig historia. Matchen böljar fram och tillbaka men det är den litauiske boxaren som drar det längsta strået och tar hem segern.

Noah Nordby mötte i sin första match Edgar Lisovskij från Litauen och boxas övertygande. Han styr matchen och vinner matchen klart. I sin andra match ställs Noah mot en estnisk boxare. Trots en mycket bra start förlorar Noah en mycket jämn match.

SBF vill gratulera våra boxare och våra coacher till de fint genomförda turneringarna och de positiva resultaten. Vi ser ljust på framtiden!

Stort Grattis!