Nedan finner ni rankingen och en kommentar till denna. Det är rankingen för herrar som presenteras idag, rankingen för damer kommer att presenteras efter Balkan-turneringen i mitten på oktober.

Då är den här: Rankingen! Du hittar den här

Ingen lätt uppgift att framställa den. Det var en del svårigheter att få den på pränt. En aspekt är att vi ibland saknar tävlingsrapporter. Både såväl inrikes som de som boxar utomlands. En klar uppmaning till alla klubbledare: Rapportera er tävlingsverksamhet!

Några mycket vänliga själar har hjälpt mig att sammanställa den här rankingen.

En ranking har man ofta synpunkter på, och det skall man ha.  Är det något ni funderar över? Tveka inte att höra av Er.

Rankingen gäller med resultat gjorda fram till den 30 september. Har även studerat resultat under senare del av vårsäsongen.  Detta var inte tänkt från början. Det skulle vara aktuella resultat som rankingen skulle bygga på. Tyvärr har det tävlats för lite under hösten för att detta skulle gälla. Detta är något vi absolut måste bli bättre på till kommande säsong.

Det är våra ungdomar och juniorer som har varit flitigast i elden under hösten och det ger tydliga avtryck i denna ranking.

Tittar lite närmare klass för klass:

49 kg. Inga resultat är inrapporterade.

52 kg. Där har vi två ungdomar på rankingen. Alexander Fredriksson deltager nu på UEM. Alexander vann en turnering i Litauen för någon tid sedan. Kevin Bohm är reserv på hemmaplan till UEM.

56 kg. Arslan Dastparvar från Narva är i topp och han är senior. De övriga på listan är juniorer och Noah Nordby som är ungdom och är just nu i Ryssland på UEM.

60 kg Ali Yusefi från Hammarby klar etta. Åker snart till Tammerforsturneringen för att få ytterligare internationell erfarenhet. Sedan är det framtiden på listan.

64 kg. Emil Harrysson från Falken är etta, vann i Gripen Cup. Efter Emil innehar en mycket lovande junior, Andreas Palm från Linnea andraplatsen. Andreas blir senior vid årsskiftet. Emil Stor åker till Tammerfors. Emil Harrysson boxar samtidigt på en hemmagala i Gävle. I denna klass har vi en önskedröm för en head coach. Vi har konkurrens.

69 kg En stentuff klass med två ettor. Billy Liljekvist ingår i landslaget. Åker nu till Tammerfors. Adolphe Sylva har jag tyvärr ännu ej träffat. Han är just nu i Nigeria. Skall bli mycket intressant att få stifta bekantskap med Adolphe. Ett stenhårt SM i december är att vänta. Djurgårdens Adel Belalia vill säkert vara med och slåss om den ädlaste medaljen. Härligt med konkurrens. Det är utvecklande.

75 kg Adam Chartoi från Hammarby är etta. Adam ingår i landslaget som Billy Liljekvist. Adam vann i Ruska turneringen och fick pris som turneringens bästa boxare. Tammerfors nästa för Adam. Erik Mendoza är tvåa och har varit i Estland under hösten och plockat hem en seger. Erik vann 81 kg i Gripen Cup.

81 kg. Liridon Nuha har lämnat Halmstad för Stockholm. Liridon åker snart till Tammerfors. Viktor Olsson boxar samtidigt på hemmagalan i Gävle.

91 kg Alexander Bwambale har varit i Estland och vunnit i höst och han vann även Gripen Cup och åker snart till Tammerfors. Agit Bilge är Nigeria just nu.

+91 kg              Inga resultat inrapporterade

 

Månadens boxare för september/ Herr är: Adam Chartoi, Hammarby IF. Vinst i Ruska turneringen samt pris till turneringens bästa boxare.

Månadens boxare för september/ Dam är: Thelma Sagerfeldt-Eskilsson, BK Viljan. Guldmedalj i Silesian Womens Championship.

//Head Coach Lennart Bernström