Dagen första Ungdoms och Junior SM matcher.

Mästerskapets första dag är till enda och det har varit en fartfylld affär med mycket läder och hjärta. Domarna har skött det väldigt bra och det har varit få tveksamma beslut. Totalt har det blivit 10 matcher som slutade med TKO, något jag inte sett hittills i turneringssammanhang.

En del matcher och boxarte har skiljt sig från mängden och två av dem var i Herrarnas Ungdom. Matchen i 60 kilo  mellan Georgios Koliakondakis från BK Dalen som i sin första match mötte en mer rutinerad motståndare i Guldstadens Hamid Gholami. Gholami öppnade hårt och satsade fullt ut igenom hela matchen, inte med mycket teknik men med myängder av hjärta och vilja. Man kan tänka sig att i sådana situationer så skulle en orutinerad boxare som Koliakondakis bli överkörd men så var inte alls fallet. Med sällsam kyla och med fin teknik så höll sig Dalenboxaren väl mot den starkare Gholami. Koliakondakis visade prov på väldigt fin balans och fotarbete samt ett fint kontringsarbete. Även om Koliakondakis förlorade matchen så kan man i denna killen spå en ljus framtid!

Inför matchen i 80 kilo mellan Hugo Pettersson, Mjölby BK Team IF och Höllvikens Carl Brouwer så fick jag från en åskådare höra att ”Hugo är bäst!” ”Jaja” tänkte jag men redan efter första slagväxlingen så förstod jag att det inte var någon överdrift. Pettersson var otroligt effektiv i sin boxning och låg helt rätt i distansen och efter halva första ronden så kunde Pettersson tvinga fram dagens snabbaste TKO.

I Herrarnas Junior 56 kilo så gjorde Mohammad Darvishi från Haninge BK en mer en solid insats mot Morgongåvas Hussein Mohammadi. Det var en fartfylld match där båda gav lika mycket som de tog emot. Men en måste vara starkast och detta var Darvishi som är en väldigt komplett boxare. Det är sällan man ser en boxare som kan boxsas och kriga samtidigt som han kan slå i alla situationer. För, enligt mig, så är Darvishi lika bra inside som på distans och det visade han genom ursinniga slagserier var han än stod med sin motståndare. En fin uppvisning av Haningekillen som tog hem en enhällig seger med 5-0-

Sebastian Broman, BS Tor, mötte i 69 kilo en duktig norrlänning i Chingiz Näbiyev från Guldstadens BK. Det var en semiteknisk match där styrka och precision gick hand i hand. Broman som har varit skadad ett tag hade svårt att hitta rytmen tidigt i matchen och gick jämt med Näbiyev i första ronden. I andra ronden så kom han in i det mer även om frustrationen syntes tydligt i vissa sekvenser och en armbåge tog ut den frustrationen på Näbiyev, något som domaren inte så turligt för Broman. Efter detta så började det flyta på bättre för Broman som blev starkare och starkare och i slutet på rond två hade hemmaboxaren lyckats vända på matchen och i rond tre kom han ut stark och kunde avsluta bra för att få segern!

I tidigare skrivelse så nämde jag ett potentiellt möte mellan Noor Jacko och Allan Malla i 75 kilo skulle vara något att se fram emot. Något dom båda kom ett steg närmare idag när de kunde vinna sina respektive matcher. Jacko med en TKO i rond tre mot IF Göteborgs Team Box som kastade in handduken för sin kille, ett klokt beslut. Och Malla som vann på poäng mot en två huvuden längre motståndare i Hammarby IF:s Adam Belalia. Det var en intressant match där Malla kom ut med otrolig fart och explosivitet. Nävarna susade som missiler mot den gänglige Bajaren som försökte kontra men träffade mer luft än motstånd. Malla kombinerade sin imponerade fysik med en rörlighet som inte borde finnas hos en sådan biffig kille. Trots mycket missar så jobbade Hammarbykillen kyligt och målmedvetet vidare och domarna var inte eniga i slutet av matchen. 3-0 och splitt till Malmös Allan Malla.

Den boxare som jag gillade mest under dagens tävlinmg var Angereds Hamoudi Ali som mötte Örebro BK:s Fehrat Morad. Det var en uppvisning i tekniken att ta ett steg tillbaka och kontra. I att byta riktning och kontra. I att ta ett steg åt sidan att kontra. I att kontra, kontra, kontra. Följsamheten och rörligheten var inspirerande. Och det syntes i motståndaren som ju mer matchen gick blev allt mer frustrerad och låste och höll. Angeredskillen arbetade på och tappade inte fattningen för en sekund och kunde ta en strålande 5-0 seger. Hatten av till Angereds BC occh Hamoudi Ali.

Imorgon är det dags även för damerna att göra entré på boxningsscenen så håll ögonen öppna och följ oss live via YouTube. #usmjsm2016

//Linus Gustafsson