Dagens matcher har hållit hög klass och några stack ut lite mer än andra. Evelina Hanna, BK Ringen mot Emma Stenlund i Juniorernas 54 kilo. Hade en väldigt bra dag på jobbet. Hon kunde med enkel precision ta över matchen från Guldstadens BK:s Emma Stenlund. Hanna arbetade målmedvetet och förivrade sig inte utan arbetade metodiskt för att hitta luckor. Detta var ett bra recept för att få segern och det blev en TKO samt att Hanna utnämndes till pristagare för Simon Brehms Hederspris för bästa damjunior.

Stephanie Thour, BK Värend, sparade inte på krutet i sin final mot starka Masentjenen Matilda Smedberg i damernas 69 kilo. Det var fullt ös från start och redan efter minuten kom en räkning mot Smedberg. Betänk att Thour hade vägt in på 62 kilo men valt att gå upp i viktklasserna så bara detta visar på vilken ohyggligt stark och skicklig boxare Thour är. Efter ännu två räkningar i rond två så valde ringdomaren att bryta matchen. Vinst på TKO i rond två, SM-Guld samt pris som bästa Junior under turneringen.

I Ungdom 57 kilo så ställdes Hampus Broman, BS Tor mot KFUM Linköpings Erduan Berisha. Det var en bra kamp av Broman som mötte den offensiva Linköpingskillen med bra teknisk precision. Berisha öste på men kunde inte hitta in med sina attacker och blev ofta steget efter Broman som kunde hitta mycket luckor i det alltmer otäta försvaret med en lång lång jab som kom som en telefonstolpe. Broman låg outside och kontingsboxade och frustrerade. För även om Berishan försökte allt så fick han inte fäste på den svårfångade Kumlasonen som med fin boxning tog SM-Guld i 57 kilo.

Ali Reza Mohebi från Djurgården har gått vidare genom att uttnyttja en enorm fysik och villighet att vara en mänsklig väderkvarn. I finalen mot IF Linneas Moltas Lundström blev detta en tuffare uppgift då Lundström använde tekniken till god fördel och kunde neutralisera den framåttågande Mohebi som fick se sig slagen med enhetliga dommarsiffror 5-0.

I Ungdom 80 kilo. Taher Ibrahimzad från Vänersborg BK hade en tuff uppgift framför sig i ”Skräcken från Mjölby” Hugo Pettersson som stått för turneringens två snabbast TKO.s. Min tanke innan denna matchen var att hybris säkert skulle få Pettersson att försöka göra en Hat-trick i TKO men då räknade jag inte med den ovanliga kyla som Mjölbykillen besitter. Han kom in i matchen och man förstod att han hade inte någon vilja att göra något extravagant utan bara få segern. Ibrahimzad var en tuff kille som tålde mycket, Pettersson förstod detta och anpassade sin boxning till att kontra upp allt som Vänersborgaren kom med. Det var en god kamp men Pettersson är i en klass för sig själv och vann en solklar seger och Guldmedalj. Hatten av till Pettersson som blev turneringens Bästa Ungdom, jag är mer än lite imponerad!

Billy Liljekvist, Goteborg Team Box, hade på pappret en enkel uppgift framför sig i I19 Bodens Emil Kilrud i Juniorernas 64 kilo. Någonting som Kilrud inte höll riktigt med om utan kom in i denna matchen, mot ett stort namn, helt orädd och utan respekt. Liljekvist fick slita mot denna tuffa Norrlänning som arbetade bra på distansen men även när det blev clinch och närkamp slog för allt han var värd. Kort sagt, en jobbig och tjurig kille att möta. I19 Boden har rest över 1012 km för att ställa upp i detta JSM och enligt min åsikt så gjorde de det väldigt bra att ta sig till final och göra så bra ifrån sig om de gjorde. Liljekvist tog Guldet men man såg efteråt att han hade god respekt för den gänglige Norrläningen Kilrud. En härlig final i 64 kilo!

Ismail Kurt, Örebro BK, och Hamoudi Ali från Angered BC hade, enligt mig, en av turneringens bästa matcher. (ska tilläggas att Ismail Kurt varit inblandad i två av de bästa matcherna) Det var atletiska förmågor mixat med teknik som gjorde upp i dagens sista kamp. Från start var det en härligt tempo men inte mycket rallarsvingar, utan bra kontrollerad boxning med snygga undanglidningar från båda boxarna. Det smällde på bra och Ismail Kurt kopplade greppet om matchen med fler rena träffar och mer styrning. Väldigt bra boxning att titta på! Efter slutsignalen gått så var det Kurt som kunde lyfta på armarna i seger samtidigt som han fick ta emot pris som turneringens bästa Junior och Örebro BK med Kamran Kebinejad vid rodret tog pris som Bästa klubb!

Finalen mellan Malmös Allan Malla och BK Köpings Noor Jacko blev tyvärr inställd då Malla drog på sig en skada i sin kvartsfinal. Detta var synd då deras match hade alla ingredienser för att bli en klassiker. Men båda två killarna gjorde fina insatser och de kommer säkert mötas igen i framtiden.

Utmärkelser:

Bästa Klubb Ungdom: Djurgårdens IF
Bästa Klubb Junior: Örebro BK
Bästa Ungdom, Dam: Elise Saulesco, BK Swing
Bästa Ungdom, Herr: Hugo Pettersson, Mjölby BK
Bästa Junior, Dam. Stephanie Thour, BK Värend
Bästa Junior, Herr: Ismail Kurt, Örebro BK

Simon Brehms pris till Bästa Junior:

Dam: Evelina Hanna, BK Ringen
Herr: Roberto Bengtsson, Vaggeryds BK

#usmjsm2016

//Linus Gustafsson