En svensk klubbkombination med boxare från Upsala IF, Narva BK och BK Ringen åkte till Tammerfors för att boxas på Pyynikki-turneringen. Läs Santiago Nievas rapport där fyra boxare ur Elitgruppen herrjunior/ungdom deltog och det blev tre guld!

Första dagen boxade Narvas Jakob Oldelius mot meriterade hemmafavoriten Henrik Enroth. Jakob gick ut respektlöst och vann första ronden men sedan blev det en bökig match där finländaren låste mycket och Jakob fick inte ut mycket av sin boxning. Fastän vi med svenska ögon trodde på seger blev det 3-2 till Enroth som sedan gick vidare till guldet. Snöpligt för Jakob.

I ungdom 60 kg visade Oliver Flodin väldigt hög klass och vann sina två matcher klart. I semifinalen fick Oliver tveksamt en varning för slag i ryggen efter en lång uppercut men Oliver höll ihop boxningen och vann med 3-2 efter en tempofylld match. I finalen blev det en repris från ungdomslandskampen senast och även denna gång var Oliver klart bäst och det blev guld efter en 5-0 seger.

Även Loran Batti ställdes mot sin motståndare från ungdomslandskampen och denna gång var Loran mer bestämd och kunde följa upp när han hade träff. Klar seger för Loran som såg stabil och säker ut. I finalen ställdes Loran mot en lång ryss men Loran satte press på sin motståndare och träffade fint mot kroppen och även med sin överhandshöger. Guld nr 2 till Sverige.

Ali Rezai vann också två matcher övertygande. Alis explosiva och fantasifulla boxning gillades av den finska publiken och Ali fick välförtjänt pris som bäste fighter. Med mer teknisk och taktisk skolning blir Ali någon att räkna med framöver. Även Ali fick en tveksam varning för insida i finalen. Vi tyckte nog att domarna var väl hårda mot oss men precisionen i slagen kan bli bättre så att vi träffar ordentligt med knogarna.

Vi fick mycket beröm av finnarna som var mäkta imponerade över våra duktiga boxare. Totalt deltog 27 juniorer och 36 ungdomar från 6 nationer, FIN, RUS, LTU, LAT, EST och SWE.

 

Pyynikki-turneringenTammerfors, Finland 22-24 april 2011

U60 kg Oliver Flodin, BK Ringen/SWE-Manu Moisanen, FIN  3-2
U60 kg Oliver Flodin, BK Ringen/SWE-Niila Mommo, FIN  5-0  GULD

U75 kg Loran Batti, Upsala IF/SWE-Justus Kosonen, FIN  5-0
U75 kg Loran Batti, Upsala IF/SWE-Igor Homits, RUS  5-0  GULD

J52 kg Ali Rezai, NarvaBK/SWE-Henri Rasimäki, FIN  5-0
J52 kg Ali Rezai, NarvaBK/SWE-Akhyad Yakhiev, FIN  4-1  GULD

J60 kg Jakob Oldelius, Narva BK/SWE-Henrik Enroth, FIN  2-3

Ledare: Harris Svarts, Virpi Karlsson och Santiago Nieva

 

/Santiago Nieva