Sjätte deltävlingen i Fighterserien arrangerades i helgen hos Staffanstorp BS. Ett 50-tal boxare från 9 klubbar gjorde upp om poängen och medaljerna. Hela 22 boxare klarade diplomgränsen 27-poäng, imponerande!

I bilden ses från vänster (Bästa hemmaboxaren) Marcus Flodin Staffanstorp, Staffanstorps ordförande Malte Lindstrand samt (Bästa prestation) Albin Ruland från Höllviken.

Med två deltävlingar kvar så ser det mer och mer ut som om det står det mellan BK Fox och Revansch om vem som ska vinna serien. Många boxare var värda att nämnas, men följande två blev utvalda av hemmaklubbens jury:

Bästa prestation: ALBIN RULAND Höllviken BK
Bästa hemmaboxare: MARCUS FLODIN Staffanstorp

Resultaten kan läsas genom att klicka här.

Som rubriken lyder så var det tack vare engagemang och samarbete från många ledare som gjorde att denna tävling blev en av dem bästa någonsin. För att få variation i boxarnas matchning har VI sedan länge samarbetat med klubbar utanför distriktet, och nu är det mer en vana att ha gästande klubbar med i VÅR Fighter-serie. Denna gång var det Rudersdal från Själland, ledda av Thomas Ladegaard, samt Ljungby BK coachade av Ivan Simic.

Vi som alla andra distrikt i Sverige har problem med domare till tävlingarna, därför anordnades  det  i anslutning till denna en diplomdomarutbildning. En stor eloge till initiativtagarna Mats Olander och Tery Laitala som organiserat utbildningen. Även glädjande att se två erfarna domare som Göran Ohlsson och Jan Malm sitta som bisittare till dom nyutbildade domarna och coacha dom under hela tävlingen.

Sydsvenska Boxningsförbundets Diplomkommitté

Jenny Johannesson
Ken Kvist