85 av 93 anmälda startade och det var ett tungt startfällt som ville försöka vinna den åtråvärda titeln. Med deltagare från 8 nationer, var förväntan stor på bra matcher, spänningen var på topp. Det var otroligt täta matcher med hög kvalité.

Elitgalan på lördagskvällen var uppskattad med deltagare så som Helena Falk, Ida Lundblad, Marielle V. Hansen och Sandra Brugger och många andra. Helena Falks explosivitet, Ida Lundblads hårda kroppsslag, Marielle V. Hansens finter och snabbhet imponerade starkt på alla.

På initiativ från Petri Eriksson från BK Örnen hade vi morgonsparring i  matchringen på söndagen innan matchstart, vilket var uppskattat, det kommer vi att fortsätta med.

Det skulle bli svårt att välja ”The Golden Girl 2012” och på söndagen var  det så mycket nerv i luften att man kunde ta på det. Det lutade mer och mer åt ett håll och efter matchen mellan Linnea Strandell, Djurgården och  Marielle V. Hansen, Bergen AK var alla 5 jurymedlemmar överens och på  eftermiddagen utnämndes Marielle V. Hansen till ”The Golden Girl 2012”.

För oss arrangörer kändes det som att inte så mycket gick fel den här gången och vi är väldigt nöjda. Vi vill passa på att tacka alla som hjälpt oss det  här året, domare, funktionärer, sekretariatet, speakern, läkare med flera.

Nästa år kör vi i 3 dagar!

De priser som delades ut var:

Adidas Lionheart Award: Josephine Marass Hägg, Djurgårdens IF
VBF Award: Cerie Smith, Cavan Club
VBF Award: Nadia Barriga Boxclub Basel
Best Diplom: Stephanie Tour, BK Värend
Best Junior: Hanne Ulvund, Drammen
Best Youth: Ida Lundblad TIFA BC
Best Senior: Helena Falk BK Örnen

The Golden Girl 2012: Marielle V. Hansen, Bergen AK

Matchresultat finns i TA – systemet.

Välkomna tillbaka

Raymond Husac
BK Rebell
Arrangör