Damernas förbundstränare John Brikell rapporterar från EM-lägret i Hennef den 5-10 oktober.

Vi landade mitt på dagen på Kölns flygplats och fick skjuts dom ca 3 milen till den trevliga lilla staden Hennef. Träningsanläggningen ligger naturskönt i stadens utkanter och har allt man kan Önska sig för träning, samt toppmodern utrustning för analys av boxare och deras prestationer. Förutom ett välutvecklat videosystem som kan filma all träning fanns maskiner för att möta kraft, fart, reaktion och kraft uthållighet när man slår.  Lokalen innehåll 4 st ringar, en hyfsad golvyta och ca 10 säckar. Det fanns simhall, en stor bastuanläggning och löparbana utomhus. Maten var mycket bra och de rum vi hade var av ok standard om Än lite gamla i inredningen.

Vi hade som regel ett pass per dag med parövningar eller sparring och i Övrigt la vi upp träningen själva. Tjejerna fick vara delaktiga i upplägget då toppningsfasen måste ta hänsyn till individens dagsform. Vi var oftast uppe och rörde på oss lätt vid 07.30, tränade explosivitet och teknik på förmiddagen samt boxning på eftermiddagen. En dag var det sparring på förmiddagen. Våra tjejer såg bra ut på sparring och jag tror på fina prestationer på EM i Rotterdam nästa vecka.

övriga nationer på plats var Finland, Kanada och Holland.

Vår Fysioterapeut Andreas Berglund från Svenska fysakademien gjorde som vanligt ett utmärkt jobb och bidrog mycket till den fina stämningen i laget.

EM-Laget:

48 kg Elin Rönnlund Haninge BK
51 kg Shipra Engelke Malmö BC
60 kg Helena Falk BK örnen
75 kg Anna Laurell IF Linnea

Coacher: John Brikell och Hichem Aouali
Fysioterapeut: Andreas Berglund