EM-uttagne Clarence Goyeram, Gbg Team Box, har varit på träningsläger i Bugeat, Frankrike som förberedelse inför stundande EM 1-8 juni. Med på lägret var även DIF:s Gabriel Richards för att få internationell rutin inför framtiden.

Det har nästan blivit tradition att det svenska herrlandslaget förbereder sig i Bugeat inför stora mästerskap. Vi var inbjudna att tillsammans med England, Skottland, Wales, Venezuela, Spanien, Mauritius, Albanien och värdnationen få värdefull sparring och ypperliga träningsmöjligheter inför EM.

Clarence fick högklassig sparring av tre OS-boxare, bl.a. Även Gabriel fick ett kvitto på att han kan mäta sig med mästerskapsboxare från Frankrike och England. Våra boxare fick mycket beröm från andra tränare och boxare. Vi fick även hjälp av Venezuelas läkare med Gabriels handskada.


63 boxare från 8 nationer deltog på lägret.

 


Clarence uppgiftsparrar med Josh Taylor, Skottland

 


Uppgiftsparring för Gabriel med WSB-boxaren Abdelaye Diane, Frankrike

Märkligt nog regnade det alla dagar utom en så vi fick stuva om lite i planeringen men det var inga problem att hålla kvalitén uppe på passen med endast två boxare på plats. Kvällarna tillbringades till videoanalys och kortspel och stämningen var på topp.

Nu väntar fem dagars lättare träning för Clarence i klubbmiljön i Göteborg innan avfärd sker mot Minsk och EM.


Den svenska truppen i Bugeat

 

/Santiago Nieva, Rikstränare