Våra extremt duktiga och talangfulla ungdomsboxare Agnes Alexiusson och Ida Lunblad vann sina finaler i det pågående ungdoms och junior-EM i Ryssland.

Agnes mötte ryskan Oksana Platseva i 60 kg finalen och vann med 9-3 i en mycket stilig match. Platseva forserade på slutet men Agnes höll undan med ett mycket bra forarbete och fin teknik, vilket brukar vara ryssarnas starkaste vapen. Grattis Agnes!

Ida Lundblad mötte också en ryska i 63 kg finalen, Veronika Bakaeva. Ida var den starkare och tydligare boxaren men Bakaeva var påpasslig och snabb. Inför den sista ronden hade Ida ett poängs underläge. Hon går ut i den sista ronden med en mycket kraftfull boxning och vänder matchen, vinst med 9-8, otroligt starkt. Garattis Ida!

Förbundstränare Katrin ”Enock” Enoksson säger över telefon från Ryssland: Otroligt starkt av tjejerna att kunna hantera pressen med VM-gulden i bagaget och prestera så bra i finalerna. Detta Är helt klart framtida OS-boxare.

Enock fortsätter: Nu gäller det för laget att ladda om till morgondagens juniorfinaler där vi på nytt ställs mot ryskor. Ryssland har varit mycket starka med hemmaplan som fördel.

I lördagens juniorfinaler ställs Particia Berghult, Love Holgersson och Sona Hakhverdyan mot hemmanationen Ryssland. Patricia i 64 kg mot Tatyana Chibrova, Love i 69 kg mot Irina Tsarhova och Sona i +81 kg klassen mot Ekaterina Proskuryakova.

Finalerna kan ses direkt på nätet med start klockan 10.00 på följande länk.

Den svenska truppen samlade utanför arenan i Orenburg

 

Resultat UEM & JEM i Ryssland

31/8: (semifinal)
63 kg: Ida Lundblad SWE – Olena Gapeshyna UKR Rsc rond 2
64 kg: Patricia Berghult SWE – Oksana Raga UKR 20-3
69 kg: Love Holgersson SWE – Natali Tarasyuk UKR 12-2

1/9: (semifinal)
60 kg: Agnes Alexiusson SWE – Veronika Labanova UKR 14-4
51 kg: Jenna Puurunen FIN – Frida Stenholm SWE 7-6

2/9 (final)
60 kg: Agnes Alexiusson SWE – Oksana Platseva RUS 9-3
63 kg: Ida Lundblad SWE – Veronika Bakaeva RUS 9-8

3/9: (final)
64 kg: Patricia Berghult SWE – Tatyana Chibrova RUS 11-9
69 kg: Love Holgersson SWE – Irina Tsarhova RUS 18-12
+81 kg Ekaterina Proskuryakova RUS – Sona Hakhverdyan SWE 19-3

Sverige ställer upp med sex boxare på damernas ungdoms- och junior-EM i Orenburg i södra Ryssland. Det Är en mycket stark trupp där alla tjejerna var i final på senaste ungdoms- och junior-VM.

PÃ¥ juniorsidan har vi Love Holgersson i 69 kg som Är regerande mästare på både JEM och JVM och blev utsedd till bästa boxare på båda turneringarna. Patricia Berghult i 64 kg och Frida Stenholm i 51 kg har medaljer från tidigare europamästerskap och tog dessutom silver på senaste JVM i Turkiet. Sona Hakhverdyan i +81 kg gör sitt första EM men har ett JVM silver på meritlistan.

Ungdomarna Agnes Alexiusson och Ida Lundblad har båda guld från senaste UVM. Agnes debuterar på EM medan Ida har ett brons från förra EM i Frankrike.

Laget har preparerat sig med ett träningsläger på Bosön inför mästerskapet där truppen säg mycket bra ut.

Förbundstränare Katrin ”Enock” Enoksson rapporterar från lottningen att 78 boxare från 11 länder deltar i turneringen.

 

Sveriges JEM och UEM trupp

Ungdom
60 kg: Agnes Alexiusson, Värnamo BK
63 kg: Ida Lundblad, TIFA BC

Junior
54 kg: Frida Stenholm, Narva BK
64 kg: Patricia Berghult, Höllvikens BK
69 kg: Love Holgersson, IF Linnéa
+81 kg: Sona Hakhverdyan, Upsala IF

Ledare: Katrin Enoksson och Mathias Hedlund

Domare: Per Engström

 

/Erik Bredler sportchef