Sommarlägret genomfördes som vanligt på Bosön den 23-27 juli och under torsdagen den 26 juli hölls sedvanligt tränarseminarium.

 

 

 

 

Sommarlägret ger oss ett bra tillfälle att göra fystester och arbeta med bitar som är svårt att hinna med under tävlingssäsongen. 

 

RF:s elitidrottsavdelning ställde upp med full uppbackning och tillsammans med fyslabbet på Bosön testade vi alla landslag.

 

 

 


Elin Rönnlund instrueras vid mätning av effektutveckling av frivändning.


Bashir Hassan testas i armcykel under översyn av personalen på fyslabbet.


Nimatulla i full satsning på mjölksyratest.

  


Testerna följdes upp med information till uppmärksamma boxare.

 

 

Förutom fystester fick boxarna genomgå rörelseanalyser av RF:s skickliga sjukgymnaster. En viktig bit för att förebygga skador och motverka obalanser och svagheter som kan hämmna boxningens utveckling.


Love Holgersson genomgår rörelseanalys.

Givetvis genomförde vi även mängder med boxningsträning och sparringronder under veckan.


Boxningen tog hela Bosön i besittning.


Adam Sakhnini vs Clarence Goyeram.

 

Sagal Adnan vs Juliana Söderström

Morgonträningarna genomfördes utomhus i härligt sommarväder.

Katrin ”Enock” Enoksson övervakar damjuniorernas parövningar.

Under lägret genomförde landslagsboxarna grupparbeten med landslagens framtagna policy och regler som grund. Det var imponerande redovisningar som presenterades.

Grupp 1

Grupp 2

Grupp 3

Grupp 4

Grupp 5

Grupp 6

Grupp 7

Grupp 8

Dagen innan avresa till London och OS kom Anna Laurell ut till sommarlägret och deltog på onsdagens träningar. Laurell visade upp en mycket fin form.


Före detta OS-boxaren Kwamena Turkson höll ett uppskattat föredrag till boxarna om ”self-talk”.

Under torsdagen genomfördes tränarseminariet till inbjudna tränare och ledare. Det var rikligt med besökare från hela landet.


Deltagarna bidrog med flera intressanta frågor och diskussioner.

Programmet för tränarseminariet:

09.30-10.00: Successiv samling med fika

Smörgås och kaffe serveras i restaurangen på Bosön

10.00–10.30: Boxningens kravanalys: Erik Bredler, SBF & Jesper Sjökvist, SOK

Boxningens kravanalys har uppdaterats efter de internationella och fysiska kraven som ställs på dagens moderna boxningssport. Boxningsförbundets sportchef Erik Bredler och SOK:s träningsrådgivare Jesper Sjökvist kommer att gå igenom kravanalysen och diskutera vilka egenskaper som krävs för att konkurrera på högsta internationella nivå.

10.30-11.30 Trygga miljöer: Ida Nordin, SBF & Anders Wahlström, SISU

Ingen ska behöva utsättas för kränkningar eller övergrepp inom idrotten och en trygg miljö främjar den idrottsliga utvecklingen. När en förening upptäcker oacceptabelt beteende är det viktigt att ha beredskap för hur man ska agera. Ida Nordin från SBF:s styrelse och Anders Wahlström från SISU föreläser om stödmaterial för att säkerställa att alla ska känna sig trygga i sin idrott.

Ida Nordin föreläser om ”Trygga miljöer”

11.30–12.30: Skador inom boxningen och förebyggande rekommendationer: Sanna Neselius, SBF

Sanna Neselius är förbundsläkare i SBF och sitter med i det europeiska boxningsförbundet EUBC:s medical kommission. Sanna har bedrivit ett forskningsprojekt sedan 2004 för att kunna utröna effekter och eventuella skador i samband med boxning. Sanna kommer att presentera resultatet av forskningsstudien och de rekommendationer som tagits fram för boxningen.

Sanna Neselius föreläser och hjärnskakningar.

12.30–13.30: Lunch

Lunchen serveras i restaurangen på Bosön.

13.30–15.00 Fysisk träning: Michail Tonkonogi

Michail Tonkonogi är professor i medicinsk vetenskap och är en av landets främsta experter och forskare inom området fysisk träning och hälsa. Han är rådgivare åt flera idrottsförbund, elitidrottare och tränare och har sin idrottsbakgrund från judo där han representerade det forna sovjetunionen. Michail kommer att föreläsa om de senaste upptäckterna och forskarresultaten inom explosivitet och styrketräning, specifik uthållighetsträning och vilken typ av träning som är mest mottaglig i olika åldrar.

SL Tonkonogi

Michail Tonkonogi höll en mycket givande föreläsning som väckte en hel del tankar och gav svar på en hel del frågor.

15.00-15.30 Fika

Smörgås och kaffe serveras i restaurangen på Bosön.

15.30-17.00 Fysisk träning: Michail Tonkonogi

Fortsättning

17.00-17.10 Sammanfattning, avslutning: Erik Bredler, SBF

 

Sammantaget var det en mycket givande och utvecklande vecka där både boxare och ledare bidrog med sammanhållning, kämparanda och gemenskap.