Den 9-13 december var 5 st damer på ett flernationsläger i England med avslutande matcher utan bedömning. Sverige, Finland, Tyskland, Frankriken, Holland och Team GB deltog med totalt 38 boxare.

Från Sverige deltog:

48 kg, Elin Rönnlund, Haninge BK
54 kg, Juliana Söderström, Botkyrka BK
57 kg, Linnea Strandell, Djurgården IF
60 kg, Ida Lundblad, TIFA BC
75 kg, Love Holgersson, BK Swing

Träningslokalen i Sheffield där Englands OS-lag ”Team GB” tränar ligger i en multihall med tillgång till 200 m löparbana, gym, spa, konditionsrum osv. Boxningens lokaler rymmer bl.a. 7 st ringar, en styrkedel, stora golvytor, säckar och kameror i taket för filmning av träningen. På plats hela lägret var också fysios för eventuella skador och en logistiker för att sköta planeringen. Högsta klass på arrangemang och anläggning alltså!

Måndag och tisdag började vi dagen med morgonjogg inomhus för att sedan ha ett gemensamt pass med uppgiftsparring, 8 ronder som arrangören tillsammans med gästande tränare valde.  På kvällen hade vi ett individuellt boxningspass med fokus på de taktiska och tekniska moment vi upplevde som viktiga från den tidigare uppgiftssparringen.

Onsdagen bestod också av tre pass; morgonjogg, ett pass teknikträning med fokus på försvar med händer och undanglidningar samt ett lättare säckpass på kvällen. En lite lättare belastning denna dag inför huvudsyftet med resan som var matcher utan bedömning de två sista dagarna.

Torsdagens uppvisningsmatcher:

Elin Rönnlund – Felicitas Vogt, GER
Juliana Söderström – Rostan Marine, FRA
Linnea Strandell – Julia Ussik, FIN
Ida Lundblad – Mariska Johanssen, NED
Love Holgersson – Maxine Koelmeyer, NED

Fredagens uppvisningsmatcher:

Elin Rönnlund – Lynsey Holdaway, WAL
Juliana Söderström – Mancine Delphone, FRA
Linnea Strandell – Revel Sophie, FRA
Ida Lundblad – Nina Anttonen, FIN
Love Holgersson – Natasha Gale, ENG

Sammanfattningsvis har våra svenska tjejer olika saker de behöver fokusera på. All sparring filmades så att boxaren med sin tränare hemma kan göra sin egna analys och göra träningsplaneringen efter den. Är det något som alla har gemensamt är det kanske ovanan vid den mängdträning som utfördes på campet. Det gjorde att prestationen ibland var ojämn beroende på vi inte orkade hålla koncentrationen uppe hela tiden. Tre pass per dag kräver vana och en god aerob bas för bra återhämtning.

 

Klas Sandberg
Headcoach damsenior