Damseniorernas Headcoach Klas Sandberg har tagit ut en trupp på fyra boxare till VM i Jeju Island, Sydkorea 13-25 november.

Truppen till VM i Jeju Island, Sydkorea 13-25 november

48 kg Elin Rönnlund, Haninge BK

57 kg Linnea Strandell, Djurgårdens IF

60 kg Patricia Berghult, Höllvikens BK

75 kg Love Holgersson, BK Swing

Truppen kommer att förbereda sig på ett internationellt träningsläger i Holland 30 september-5 oktober.

Med knappt två år kvar till OS så har Rikstränaren,  damseniorernas Headcoach samt Sportkommitténs ordförande gemensamt beslutat om hur satsningen ska se ut i OS-viktklasserna 60 och 75 kg. SOK är informerad om beslutet och stöder detta.

De boxare i 60 och 75 kg vi anser ha kapacitet att representera Sverige på OS-kvalet i februari 2016 kommer att ges möjlighet att under kommande år visa sin internationella nivå. Detta gör att landslagsuppdragen kommer att fördelas så att alla får en rättvis chans. Vi har flera potentiella OS-boxare och SBF strävar efter att alla ska få möjlighet att visa hur man klarar av konkurrenterna på världsnivå.

Den boxare som ska delta i mästerskap är den boxare SBF:s sportsliga ledning anser vara bäst lämpad. SBF ska ta ut den boxare som anses vara bäst lämpad att prestera på det aktuella mästerskapet. Bedömningen görs på en helhetsbild av boxaren och dennes prestationer.

I bedömningen tittar vi främst på mästerskapsmeriter, prestationer i internationella turneringar eller turneringar där flera deltagare håller motsvarande klass och matcher där motståndet håller hög internationell klass. Nationella matcher och inbördes möten är av mindre betydelse än internationella matcher av hög nivå. I bedömningen tas också hänsyn till övriga faktorer som t.ex. utvecklingskurva, skadebenägenhet, förmåga att hålla vikten så att förberedelser till mästerskap inte blir lidande, etc.