I artikeln nedan presenterar Head Coach Daniel Nash sin ranking för hösten 2018. Rankingen finns bifogad i artikeln.

Här kommer den första damrankingen sedan 2017. En subjektiv bedömning i vissa fall pga. boxarnas inaktivitet på hemmaplan som i de flesta fall beror på brist på motstånd vilket också bidragit till att boxarna tävlat i olika viktklasser. SM i december 2018 kommer verkligen bli spännande.

Rankingen hittar ni här

Nästa ranking för damer kommer efter SM.

48kg Ingen rankad

51kg

Lise är svensk mästare i 51kg från 2017 och har fortsätt visa aktivitet och resultat internationellt. Natalia utvecklas fortsatt framåt och har visat bra resultat med bla. guld på GG i februari. Lina Karlsson har tävlat med resultat som B boxare och nu Tove Lundberg har börjat tävla igen så kul för viktklassen.

54kg

Sara Svensson är rankad etta med hög aktivitet på både hemmaplan och internationellt. Sandra och Mia är väldigt jämna med varsin vinst över varandra och har båda varit aktiva senaste året.

Jennifer och Zehra visar potential från junior och ungdoms sida.

57kg

Helena är rankad etta, hon är nordisk mästare i år och har vunnit matcher både internationellt och på hemmaplan i år. Ellen Karlsson har visat aktivitet i B klass. Itza har visat resultat som junior i landslaget och Emma Olsson på ungdoms sida.

60kg

En viktklass med hög konkurrens, Agnes håller högst nivå och är rankad etta. Jelena är rankad tvåa efter ett väldigt aktiv år. Katrine har klivit upp som A boxare och varit aktiv och det blir intressant att följa hur hon fortsätter utvecklas. Steffi Thour är tillbaka efter en paus och har redan visat hög nivå och på ungdom sidan har Thelma gjort resultat både på hemmaplan och senast på Silesian Championship där hon tog guld

64kg

Denna viktklass har inte haft så mycket aktivitet. Linda Larsson vann SM i 2017 i 57kg men nu har flyttat upp flera viktklasser och har varit aktiv senaste året i olika viktklasser. Senast resultat har avgjort ranking.

69kg

Marianne Ahlborg är svensk mästare och håller en hög tävling frekvens. Marianne har vunnit mycket på hemmaplan och börjar tävla mer och mer internationellt.

75kg

Love Holgersson är klar etta efter vinster på GG, nordiska, Presidents Cup i Kazakstan och senast i Balkan turneringen. Obesegrad under hela året och är verkligen tillbaka efter skada och uppehåll. Claudia Özgun har gjort bra ifrån sig som junior, Svensk mästare och i september vann hon Silesian Championship vilket gör att hon nu är rankad bland seniorerna.

81kg Ingen rankad

+81kg Ingen Raknad