AIBA har under sommaren låtit meddela att Internationella Olympiska Kommittén (IOK) har beslutat att ge damboxare utrymme i Youth Olympic Games i Nanjing, Kina, Är 2014.

OS för ungdomar 2014 blir ett naturligt högt mål för våra yngre utövare, för ett flertal dessutom ett delmål mot OS i Rio de Janeiro 2016! Initiativet till ett OS för ungdomar kommer från IOK:s president Jacques Rogge. Första gången dessa spel hölls var 2010 i Singapore, Sverige hade då inte med några deltagande boxare, men väl vår eminente domare Dorian Butar som där gjorde en stabil och hedervärd insats.

En halvintressant parentes i sammanhanget Är att instiftandet av Youth Olympic Games Är anledningen till att AIBA har valt att kalla juniorboxare (U19) för Youth Boxers och inte Junior Boxers. OS för ungdomar Är nämligen Öppet för utövare under 19 Är. Läs mer om spelen genom att klicka här.

Svenska Boxningsförbundet gläds nu Åt att boxande damer får medverka i inte bara OS utan Även OS för ungdomar. Grattis till detta alla tjejer!