”En blixtknock av Erik Johansson och ett nederlag för tungviktsbjässen Pelle Silver var det som nådde rubrikerna i premiärupplagan av Mattias Cup.”, skrev Roger Söderberg efter första upplagan av turneringen Mattias Minne som genomfördes 1992 i Timrå.

I tidningen boxning 2004 rapporterade Roger Söderberg följande: ”Mattias Cup, minnessturneringen efter den år 1990 förolyckade svenske mästaren i fjädervikt Mattias Ivarsson, blev i år bara en dag i stället för sedvanliga två. Anledningen är att arrangören Timrå BK Boxningsklubb för närvarande befinner sig mellan två lokaler, som det ungefär brukar låta hos Segemyhr. TBK är på väg att lämna gamla södra gymnasieskolan och få en betygligt centralare och modernare i Timrå. Förhoppningsvis ska detta ska allt vara klart till nya säsongen i augusti.”

I morgon är det dags igen för turneringen Mattias minne som sedvanligt arrangeras av Timrå BK. Enligt TA-systemet är 78 boxare anmälda. Boxare från norr till Stockholm är anmälda däribland Rejen Raza från IF Linnéa och Maxim Koroljovskil från Malmbergets AIF. Haninge har bland annat med Rocco Wadell och Sundsvall Henri Palosaari. Bland tjejerna finns Umeås Tove Lundberg och Linnés Helena Envall anmälda. Ser ut att kunna bli en spännande turnering.

Vi väntar alla med spänning på resultaten samt att få se vilka som tilldelats stipendierna.