Målet med Boxningsakademin är att stödja din elitsatsning i boxning så att du kan kombinera både idrott och studier. Sista ansökningsdag är den 1 december.

Boxningsakademins modell syftar till att du som elev ska ha tid och möjligheter att både satsa på din idrott och samtidigt hinna med skolan.
Skolträningen (3 pass fördelat på teknik, sparring och fysik) är ett komplement till din ordinarie klubbträning. Det gör att du kan träna fler timmar och även lättare kunna hitta tid för att plugga inför prov. Du kommer också att ha en teoritimme i veckan (t.ex. näringslära, träningsplanering, idrottspsykologi osv). Både tjejer och killar är välkomna!

Övriga resurser:

– 3 morgonträningar per vecka på skoltid (400-700 poäng specialidrott).

– 1 teoripass per vecka (t.ex. tränings- och näringslära, idrottspsykologi)

– Idrottsmedicinsk genomgång årligen med personlig analys och träningsprogram.

– Skolan har elevboende i anslutning till skolan för inflyttade elever där du bor med andra elitidrottare.

– Återhämtningsmål efter varje träning.

– Föreläsare (gästinstruktörer, domare, idrottsprofiler)

– Egen tävlingsbudget.

Du boxas som vanligt på din ordinarie klubb medan skolverksamheten är ett stöd och komplement. Vi har en ständig dialog med både boxare och tränare för att komplettera träningen på hemmaklubben.

Fredrika Bremergymnasierna är en av Sveriges största skolor med stort utbud av utbildningsprogram. På skolan finns 11 st idrottsakademier, bl.a. Hammarbys fotbolssakademi och riksidrottsgymnasium för Karate.

Fredrika Bremergymnasiet har öppet hus 26 november och en speciell presentatiion av skolans idrottsverksamhet den 10:e november.

Mer information finns på www.fredrika.se och ansökan finns på;

http://www.haninge.se/sv/Specialwebbar/GYMNASIUM/Fredrika-Bremergymnasierna/NIU/Svenska-boxningsakademin/