Det var en hel del tuffa matcher under dagens och kvällens tävlingspass i Köping. Här följer några av de matcher som stod ut mest.

Constantino Nanga, Hammarby vs Viktor Olsson, BK Falken, var en riktig rysare och förmodligen en av de bättre matcher jag har sett i 81 kilo. Rond ett höll ett furiöst tempo och de båda talangerna möttes i huvud mot huvud och tå mot tå. Viktor tog initiativet och hade en fin känsla för avstånd och timing mot den rörlige ”Costas”. I rond två kom Viktor ut hårt och blev öppen mot Constantino som gick bakåt och kontrade fint. Viktor tappade sin gameplan lite och blev steget efter mot Costas som visade upp en otrolig rörlighet, blick och timing. Viktor kämpade för varje millimeter men efter rond två var det Costas som hade favören. I rond tre tog Costas kommandot och contrapressade Viktor hårt. Det blev en ypperlig uppvisning i mobilitet från den fantastiske Nanga och en fin seger med 5.0 i denna semifinal.

Rebecca Ljunglöf, Sundsvalls BK gick upp två viktklasser för att möta Ellinore Hallin, BK Tiger i 75 kilo för damernas juniorklass. Rebecca kom ut hårt och det gjorde Ellinore med. Ett högt tempo från start där Sundsvallarn tog kommando och Hallin bitvis såg passiv ut. Hon nötte på däremot och viktskillnaden gjorde mer och mer sig hörd och Rebecca såg mer och mer tärd ut för varje minut. Hallin började vända på skutan och fick upp ånganrejält i andra hälften av rond två. Rond tre tog hon över matchen och även om Rebecca attackerade frenetiskt så blev det för linjärt och hon blev lätt träffad av den större Hallin. Det var en jämn match och domslutet blev delat. Hade Rebecca Ljunglöf arbetat mer med att hitta ytor åt sidorna så hade hon nog kunnat få ett anant resultat. Som det blev nu så var det Ellinore Hallin som tog hem SM-guldet.

 

David Olsson, bror till Viktor Olsson, BK Falken ställdes mot en tuff och rörlig Mohammed Hannoun, Uppsala IF i juniorernas 81 kilosklass. Det var högt tempo från start och slagvänlig boxning. Till skillnad från många av de lättare viktklasserna så slogs det mer fyrslagserier i denna match än många andra. David Olsson smattrade in snygga kombinationer mot mittsektionen på Hannoun som kontrade fint mot huvudet på Olsson. Tempot och hårdheten i slagen var väldigt bra och fysiken hos de båda grabbarna var oerhört bra! Mohammed blev neutraliserad av Olssons fina gardering och press, han blev mer och mer passiv. Även om han rörde sig fint och kontrade ofta så följde han inte upp ordentligt och David Olsson fick större utrymme att arbeta upp en bra ledning i matchen. Båda dessa juniorer är väldigt bra och den tekniska och taktiska delen var en fröjd att se. David Olssons arbetsmoral och obönhörliga attacker gav honom en mycket fin seger i 81 kilo och ett guld med hem till Gävle. 5-0 till David Olsson och BK Falken.

Imorgon börjar finalerna kl 12.00 på knockout.no.