Clarence Goyeram är Månadens boxare i augusti efter att ha tagit Sveriges första EM-medalj på herrsidan på åtta år i Samokov, Bulgarien.

-Grattis Clarence till EM-bronset, berätta lite om matcherna.
-Tack, i första matchen mötte jag en ganska begränsad motståndare från Israel. Jag fick ut mycket av min boxning. Jag hade rätt taktik och höll den. Prickade med mina raka slag och följde upp.

Andra matchen mot holländaren Djokic var ungefär som den första men jag blev trött i andra ronden. I tredje fick jag igång min snabbhet och satte långa synliga slag. Jag boxade på smarthet, gjorde det lätt för mig och tog hem matchen.

Kvartsfinalen mot fransmannen Cissokho var väldigt jämn. Vi boxade i ett högt tempo. Jag träffade bäst på distans och det var många slagväxlingar. Han var bra i närkamp men jag kunde svara bra.

I semifinalen mot vitryssen Kastramin vann jag första ronden men i andra lade kroppen av och jag blev trött. Tredje ronden var jämn. Det är en kille jag ska kunna slå. Hoppas att vi möts igen på VM, jag vet att jag kan ta honom. Så länge jag klarar tempot har han ingen chans.

-Nu är det VM som gäller, hur tycker du förberedelserna varit?
-Jag vilade en del efter EM sen har jag haft mycket fokus på kondition. Och på slutet har jag fått bra förberedelser med träningsläger först i Brasilien och sen Tyskland. Jag har sparrat med flera EM/VM- och OS-medaljörer. Jag kommer väl förberedd till VM i Qatar. Det blir tredje mästerskapet jag måste toppa för i år men det är ju samma för de andra.

Medaljen är säkrad efter kvartsfinalvinsten mot fransmannen Souleymane Cissokho