Ett starkt U22 EM i Ryssland kröntes med en bronsmedalj i damer 57 kg genom Stephanie Thour!

Stephanie boxades stabilt genom hela turneringen som för hennes del inleddes med match mot Maria del Carmen Madueno Conde från Spanien. Det var till en början en tät match men Stephanie boxades bra och vann matchen med siffrorna 5-0.

I kvartsfinalen mötte Stephanie Goryana Stoeva från Bulgarien. Efter ytterligare en mycket stabil insats med bra boxning så konstaterades det att semifinalplatsen var säkrad för Stephanie efter seger med 5-0 mot bulgariskan.

I semifinalen ställdes Stephanie mot en av turneringens favorittippade boxare, Irma Testa från Italien. Detta blev en tuff match där Stephanie boxades med en bra inställning och hjärta men där hon fick se sig besegrad av italienskan. Resultat 5-0 till Irma Testa.

Detta innebär att Stephanie Thour, i en för henne ny viktklass 57 kg, tog hem en bronsmedalj i mästerskapet!

Stort Grattis till medaljen Stephanie!

I herrar 69 kg boxades Billy Liljeqvist för Sverige. I sin första match i turneringen mötte Billy Nabil Messaouidi från Belgien. Efter stabil och bra boxning stod Billy som segrare med 5-0 i den matchen.

I nästa match för Billy väntade Garnik Parpikyan från Armenien. I en tät och jämn match var Billy konsekvent och det slutade med matchresultatet 4-1 till Billy. Detta innebär kvartsfinal i turneringen.

För motståndet i kvartsfinalen stod Vakhid Abbasov från Ryssland. I en match som kännetecknas av kamp, vilja och inställning så visar Billy mycket hjärta och en bra inställning men ryssen drar det längsta strået och vinner matchen med 5-0. Därmed en fin femteplacering för Billy i U22 EM.

I herrar 75 kg boxades Adam Chartoi för Sverige. I första matchen mötte Adam en rutinerad israel vid namn Mikhael Ostroumov. Matchen är jämn men Adam är hela tiden lite före och vinner matchen med 5-0.

I matchen i andra omgången väntade Robert Cservenka från Ungern för Adam. Ungraren har också han fina meriter och det blir en tuff och hård match, med mycket kamp och lite mindre boxning. Adam visar sig vara starkast även här och med en 5-0-seger så avancerar Adam till kvartsfinal.

Motståndet i kvartsfinalen är Dmytro Rybalko från Ukraina. En mycket tuff match med en del ställningskrig ger en mycket tät tillställning och det reflekteras också i poängen. Rybalko vinner med 3-2. Också här en femteplacering för Adam.

Totalt i EM-turneringen så vinner truppen 6 matcher och förlorar 3 vilket får ses som ett gott facit.

Grattis till en bra genomförd turnering av boxare, ledare och domare!