Sydsvenska Mästerskapen 2011 har genomförts och ansvarig arrangör Leif Nilsson från Ronneby BT är mycket nöjd med kvalitén på de matcher som genomfördes.

– Omar Abdul-Majid från Helsingborgs BK, som gick upp i seniorklass, gjorde en kalasfinal mot Alexander Potter från Winning BC vilken Potter vann med 3-2, berättar Leif Nilsson. Vidare var Omar Yusufs final mot Mikael Lundblad också en riktig höjdare där Yusuf drog längsta strået och vann med 5-0.

Tråkigt var att flera anmälda klubbar och boxare inte dök upp. Hela 98 matchboxare var anmälda men endast 66 vägde in utan att avanmäla sig. I diplomboxningsmästerskapen vägde 45 boxare in och tappet av boxare var betydligt mindre men även där lös avanmälningarna med sin frånvaro.

– SBF:s TA-system erbjuder ett lätt sätt att göra avanmälningar på i god tid och det är för arrangerande klubb ekonomiskt betungande när inte de som vi budgeterat för inte dyker upp, berättar Leif Nilsson vidare. Hade vi vetat om detta låga deltagarantal i förväg, så hade vi arbetat mer med sponsringsbiten. Nu blir klubbverksamheten lidande framöver.

Bästa klubb i Sydsvenska Mästerskapen blev arrangerade klubb Ronneby BT vilket är glädjande för många då de lagt ner så mycket energi som det krävs för att arrangera ett mästerskap. På delad andraplats placerade sig TIFA BC och Helsingborgs BK.

Svenska Boxningsförbundets landslagstränare Hichem Aouali var på plats och sekonderade klubbens boxare samt bevakade övriga boxares insatser.

På plats var även SBI:s ordförande Jan Eliasson som fanns tillhanda för frågor och mottagning av medlemmarnas önskemål och synpunkter.

– Medverkande domare gjorde ett bra jobb och inga klagomål framfördes till mig, avslutar Leif Nilsson. Samtidigt vill jag tacka för SBF:s stöd med TA-system som underlättat genomförandet avsevärt.

Samtliga matchresultat kan läsas i SBF:s TA-system som nås på SBF:s frontsida.