Linus Gustafsson rapporterar från lördagens matcher på Nordiska Mästerskapen som går av stapeln i Ale under Påskhelgen.

Damseniorernas semifinaler startade med Helena Envall mot norskan Marielle Hansen. Det var en bra match där Envall höll pressen matchen igenom och träffade med tydliga träffar mot kropp och huvud. Tyvärr så lämnade hon sig öppen lite för ofta och Hansen kunde ta hem segern med enigt domslut.

Malin Hermansson mot Sophie Smith var en match där slagväxlingarna gick fram och tillbaka. Det var jämt matchen igenom men Smith var några slag före och kunden ta hem segern.

Agnes Alexiusson vs Lucy Wildheart var Alexiussons match rakt igenom. Och även om Wildheart kämpade tappert och inte gav upp så var Alexiusson för stark. Med väldigt fina undanglidningar och kontringar seglade Alexiusson igenom matchen och visade vilken hög kvalitet hon har i sin boxning. Vinst Alexiusson.

I 54 kg tog Sverige två vinster genom Sara Svensson och Mia Bromander som därmeds möts i en helsvensk final på söndagen.

Den skicklige Laziz Sharifov fick norrmannen Hadi Srout att tveka och Sharifov var steget före i hela matchen. Förutom sin karakteristiska distansboxning exploderade Sharifov med vassa kombinationer på halvdistans emellanåt. 3-0 till Sharifov.

Oliver Flodin hade en på pappret stark motståndare i danske Mikkel Nielsen. Oliver öppnade oerhört starkt och kunde slå fina slag mot kroppen. Han hade ett fint rörelsemönster med taktiken att gå framåt. Det lyckades väldigt bra och dansken hade svårt att klura ut den starke Vaggerydssonen. Flodin övertygade stort och gjorde en av dagens finaste matcher. Vinst 3-0 Flodin.

Det helsvenska mötet mellan urstarka Anna Laurell Nash och den tekniska Love Holgersson var en bra fight i 75 kilo. Eftersom båda har siktet inställt på OS så var detta ett prestigemöte av rang. Drottningen mot arvtagaren. Laurell Nash startade starkt och malde på framåt. Love Holgersson kontrade och gled undan med fina attacker själv och det var en jämn fight. Rond ett och två var relativt jämna med Laurell Nash i överkant under första och Holgersson i överkant i den andra. I rond tre och fyra så rörde sig Laurell Nash framåt och Holgersson, även om hon träffade, kunde inte övertyga tillräckligt för att rå på Laurell Nashs beslutsamhet. Drottningen behåller kronan ett tag till.

Leon Chartoi ställdes mot en hård och uthållig dansk Ritti Dayson. Chartoi och Dayson hade hårda slagväxlingar där Chartoi fick in flest renast träffar. Dayson slog mycket i luften medan Leon lyckades få in slagen mellan garden på dansken. Chartoi drog ifrån ju längre matchen gick och tog en enhällig poängseger över den duktige Dayson.

Abdesslam Chabi mötte den otroligt hårda finnen Jarkko Ojapalo i 81 kilo. Chabi som har haft en säsong präglad av skador körde på i finnens hårda tempo och slagen gick stenhårt från båda håll. Ojapalo var som en finsk furie och alla slag han slog var med full styrka. Abdesslam absorberade slagen och kontrade med sina egna bomber. En riktig holmgång där båda boxare vägrade att vika sig. Publiken skanderade ”Suomi, Suomi”. När slutsignalen gick så såg man på dem hur mycket de uppskattade denna typ av fighting när de skrattande omfamnade varandra. Trots den böljande striden så var finnen för hård och Chabi fick se sig slagen med 3-0.

Gabriel Richards var tippad storfavorit i sin match mot danske Ditve Rossing i 91 kilo. Rossing gick ut hårt från start och Richards hängde på. Tempot var väldigt högt för att vara en match i tungvikt och publiken njöt. Rossing låg på hårt och emellanåt blev Richards för stillastående och väntade på den mindre dansken. Något som straffade sig för Richards som fick se sig slagen. Vinst Danmark.

Allt som allt var det en väldigt bra dag i Ale Kulturrum och arrangemanget är väl planerat. Ett riktigt bra mästerskap hittills!

/Linus Gustafsson