Det har gått ca 10 veckor sedan jag valdes till ordförande för Svenska Boxningsförbundet. Jag vill först passa på att tacka för ert förtroende och vill genast nämna att det är en ära och stolthet för mig att kunna leda och utveckla svensk boxning.

Många har ringt, mailat och även pratat med mig på olika tävlingar som jag hunnit besöka under denna tid. Det finns många olika viljor, krafter och tankar kring hur boxningen ska utvecklas. Det här genomsyrar en gemensam egenskap i hela Sverige vilket jag kallar ENGAGEMANG.

Vad har jag åstadkommit under dessa veckor:
Jag har personligen deltagit på Nordiska Mästerskapet, träffat och haft möte med SOK, deltagit på SOK:s årsmöte, RIM (Riksidrottsmötet 2017) samt flera tävlingar, bl.a i Gävle, Hallstahammar, Stockholm, Morgongåva, Göteborg och även Future Fighter Boxing Camp VIII i Höllviken.

Jag har tillsammans med Ida Kvist och Pehr Grånefors arbeta några veckor på kansliet. Där jag har träffat och haft möte med Svenska Brottningsförbundet och andra inom RF. Mitt syfte har varit att närvara på fältet för att se de verkliga behoven gällande samspel och samarbeten bland alla olika instanser och funktioner i boxningens verksamhet. I och med detta vill jag finna en röd tråd för att kunna få ihop en gemensam och effektiv plan. Här är det extra viktigt att vår plan skapas utifrån behovet ute hos er föreningar, boxning och tävlingsverksamheten runt om i landet vilket är de nyckelfaktorerna för att vi tillsammans ska kunna utveckla svensk boxning framåt. Detta resulterade i att jag förslagsvis tog fram en 7-årsplan för svensk boxning till mitt första styrelsemöte.

För att läsa hela artikeln klicka här