SOK arrangerar varje år ett ”Olympic Camp” för att svetsa samman OS-aktuella ledare och aktiva.

Årets camp hölls på Arlanda den 10-11 november och parallellt med detta bjöds även de olympiska förbunden in för information och dialog.

För de aktiva handlade campen mycket om teambuilding där en prestigefylld tävling avgjordes. Från boxningen deltog tjejerna ur SOK:s Topp- och Talangprogram: Jenny Hardingz 51 kg, Shipra Engelke 51 kg, Helena Falk 60 kg och Anna Laurell 75 kg. Redan OS-kvalificerade Anthony Yigit var också inbjuden men fick tacka nej på grund av ett träningsläger i Spanien.


Olympic Camp-bucklan togs hem av lag Rosa där boxaren Jenny Hardingz fanns med, vinnarna belönades med varsin mobiltelefon från Samsung. Foto: SOK

Från boxningens ledar och resursteam deltog herrarnas och damernas förbundstränare Majid Jelili och John Brikell samt förbundstränarna Santiago Nieva och Hichem Aouali. Fysioterapeut Andreas Berglund som arbetar frekvent i våra landslag fanns också med på plats. Våra coacher fick ta del av information om kommande OS samt intressanta föredrag.

För information till förbundet deltog undertecknad tillsammans med ordförande Patrick Wheeler och generalsekreterare Håkan Stigzelius. SOK:s ordförande Stefan Lindeberg presenterade flera nya och kommande sponsorer som att stärker upp SOK:s budget. Detta kommer att innebära att man kan göra en bredare satsning och öka antalet aktiva i Topp- och Talangprogrammet mot OS i Rio 2016, vilket givetvis är positiva nyheter för boxningen.

Hemlig gäst var Jonathan Edwards som blev intervjuad om sin karriär som trestegshoppare där han tog guld för England på OS i Sydney 2000. Han berättade även om sitt världsrekord på VM i Göteborg 1995 på 18,29 som står sig än idag.  Jonathan Edwards ingår i organiseringskommittén kring OS i London och berättade en hel del om vad som förväntas under de Olympiska Spelen nästa år.

Jonathan Edwards blir intervjuad på Arlanda. Foto: SOK

Arrangörerna håller tidsplanerna och verkar ha tänkt på det mesta, jag tror vi kan se fram emot ett riktigt välarrangerat OS.

Målsättningen från boxningen är att vi ska ha med boxare som fightas om medaljerna på både herr- och damsidan under OS i London 2012.

 

/Erik Bredler, sportchef