Boxning är en av 16 idrotter under Idrottens Dag den 6 juli i Almedalen – Kom och prova på och träffa Visby BK.

Det finns en idrott för alla. På Idrottens Dag, onsdagen den 6 juli, har du chansen att prova på några av dem. Kom ner till Almedalen utanför ringmuren och möt åtminstone 16 olika idrotter.

Kanske kan du utmana någon i en bordtennismatch, prova på att kasta Varpa, pricka bollen i Cricketburen. Eller varför inte testa att boxas i ringen eller göra en kata i judo. Hur många idrotter hinner du testa under dagen?

Instruktörerna på plats visar dig hur du bäst gör och lär ut dom bästa knepen. Det finns aktiviteter oavsett om du kommer ensam eller tillsammans, är ung eller gammal.


Nedan finner ni olika seminarier som är under Idrottens dag
Plats: Ideella trädgården, Birgers gränd 7 (ingång från Almedalen).

Spara skattekronor och höj livskvaliteten för personer med funktionsnedsättning
Tid: Kl 8:30-9:30
Folkhälsan är dålig till extremt dålig bland personer med funktionsnedsättning, mycket beroende på brist på fysisk aktivitet och på att det inte finns något nationellt folkhälsoarbete för målgruppen. En ny studie visar de samhällsekonomiska vinsterna om antalet personer med funktionsnedsättning som idrottar blir fler. Hur kan vi spara pengar och samtidigt ge fler glädje och gemenskap?
Medverkande: Thomas Fogdö, Parasport Sverige, Margareta Israelsson, Parasport Sverige, Per Lodenius (c), Peter Mattsson RF.

Ojämlik hälsa och skenande samhällskostnader- hur vänder vi utvecklingen?
Tid: Kl 10-11
Den ökande hälsoklyftan är en av vår tids stora samhällsutmaningar. Individen mår sämre och samhället får ökade kostnader för sjukförsäkring och sjukvård. Forskningen visar att det bästa och mest kostnadseffektiva sättet att få fler att må bättre är idrott och fysisk aktivitet. Hur kan politiken och idrotten samverka för att få fler i rörelse?
Medverkande: Gabriel Wikström, Folkhälso-, sjukvårds- och idrotts­minister, Saila Quicklund (m), Björn Eriksson, ordförande RF, Eva Bjernudd, generalsekreterare Korpen, Gunnar Håkansson, generalsekreterare Golfförbundet, Carl Johan Sundberg, professor Karolinska institutet.

Blir idrotten bortdribblad i samhällsplaneringen?
Tid: Kl 11:15-12:15
Politikerna är överens om att idrotten är en positiv samhällskraft som ska stödjas. Ändå finns många exempel på hur idrottsanläggningar och idrottsmiljöer prioriteras bort när nya bostadsområden planeras och gamla bostadsområden förtätas. Det är mycket svårt att bygga in dem på ett bra sätt i efterhand. Vilka blir konsekvenserna för samhället när idrotten inte får plats i framtidens tillväxtområden?
Medverkande: Germund Sandberg Gymnastikförbundet, Peter Larsson Stockholms Idrottsförbund, Emilia Bjuggren idrottsborgarråd i Stockholm, Sophia Granswed idrottsnämnden (m) Stockholms stad.

Kan du bli bäst utan att tävla?
Tid: Kl 13:00-14:00
Idrott handlar om tävling, men vilken plats ska tävling, resultat och tabeller ha i barnidrotten? Svensk barnidrott är på väg att omformas, men till vad?
Medverkande: Anders Wahlström Riksidrottsförbundet, Maria Modig, kultur- och fritidsdirektör Gotlands kommun

Välkommen hit – idrottsrörelsen bygger det nya Sverige 
Tid: Kl 14:30-15:30
I idrotten tränar nyanlända. De tränar sin fysik, sin svenska, sin förståelse om det svenska samhället och de bygger ett lokalt socialt nätverk, samtidigt som de har roligt. Genom sitt universella språk kan idrotten ge glädje i vardagen och integration på köpet. Men vilka nycklar behövs och vilka hinder finns?
Medverkande: Björn Eriksson Riksidrottsförbundet, Maslah Omar och Djanet Beraki, Skolidrottsförbundet.