Sverige ställer upp med två boxare i Bornemissza Tournament 11-16 juni i Eger, Ungern

Den svenska truppen består av två boxare och en ledare:

56 kg Noah Nordby, Kalmar BK

64 kg Hampus Broman, BS Tor Kumla

Ledare: Trond Nordby

Hampus Broman fick i sin åttondelsfinal möta ungerske Milan Horvath i en match som började lite försiktigt för Hampus del. Svårt att hitta distans och rytmen i sin boxning. Första ronden svängde lite fram och tillbaka, men i början av andra ronden såg det bättre ut för Hampus. I 3:dje ronden visar Hampus på riktigt vem som var den bästa boxaren. Klar 5-0 seger. Idag onsdag möter han Tanawat Srijan från Thailand i kvartsfinal.

Noah Nordby blev lottad till kvartsfinal och boxar sin första match idag, onsdag. Han möter Sofiane Saifi från Frankrike som vann mot Luk Veljovic från Bosnien i dag med 3-0.

Noah Nordby ställdes i kvartsfinal i 56 kg junior mot Frankrikes Sofiane Saifi. En mycket teknisk och snabb boxare. Matchen var mycket jämn. Noah vinner rond 1. Förlorar knappt rond 2 och 3. Tyvärr förlust för Noah, men en klart godkänt insats. Saifi vinnare med 5-0.

I 64 kg junior fick Hampus Broman i sin kvartsfinal möta Tanawat Srijan från Thailand. En rutinerad, tuff kille som stoppade sin motståndare i åttondelsfinalen på KO.
Men i denna match var det inget snack om saken, Hampus boxades fantastiskt och det blev en tydlig seger för Hampus i alla tre ronder. Hampus vinner matchen med 4-1.

I semifinal möter Hampus Dias Molzhigitov från Kazakstan.

Semifinalen mot Dias Molzhigitov från Kazakstan i 64 kg slutade med förlust för Hampus med 5-0. Därmed slutar turneringen med en vunnen bronsmedalj för Hampus.