Sex svenskar var uppe i ringen där samtliga gjorde bra ifrån sig, även om inte alla nådde ända fram till seger.

Frida Stenholm – Mona Mestiaen, FRA    0-3

En match i högt tempo där boxarna matchade varandra i många avseenden, men
fransyskan var den mer explosiva med mer tryck i slagen vilket fällde avgörandet.

Linnea Strandell – Sandra Atanassow, GER     2-1

Även om Linnea var den lite starkare och mer rutinerade boxaren fick Linnea kämpa för att komma in på den längre och backande tyskan. I sekvenserna när Linnea kom in på sin motståndare var hon klart bättre och avgjorde matchen där.

Amie Ramstedt – Felicias Vogt, GER    3-0

Matchen började ganska jämnt men allteftersom syntes det att tyskan inte tyckte om att var under press. Amie kunde utnyttja det och tvinga fram två varningar för fasthållning för tyskan. Klar seger.

Helena Enwall – Corinna Schmechel, GER    3-0

I kväll var Helena den bättre boxaren på alla sätt. Framför allt den bakre handen gjorde stor effekt på motståndaren. Stabil vinst.

Patricia Berghult – Anais Kistler    3-0

Patricia gjorde här sin comeback efter ett längre uppehåll pga skada. Bra fotarbete och slag från distans. Första två ronderan tydligt till Patricia. Patricia mattades i slutet av matchen men kunde klart hålla undan. 

 

Juliana Söderström – Camilla Johansen,NOR    1-2
Kanske kvällens publikmatch! En mycket taggad Juliana ville ha revansch från deras senaste möte var klart hetare de två första ronderna. Juliana mattades i tredje och de två sista ronderna var i svag favör till Camilla och domslutet blev med minsta marginal 1-2.

 

// Klas Sandberg